Rock Werchter 2017

Het weerbericht voor Rock Werchter 2017

Weerbeeld van dag tot dag - Update maandag 26 juni

Voorlopige prognose. De weerkaarten zijn vanwege het wisselvallige weer ook behoorlijk wispelturig. Zodoende kunnen er de volgende dagen nog belangrijke details wijzigen.
In de loop van woensdag volgt een definitieve update. Al blijft zondag ook dan nog steeds veraf voor het inschatten van de details rond timing van regenbuien of wolken en opklaringen.

Donderdag 29 juni

Donderdag is er boven Werchter vooral tijdens het eerste deel van de dag kans op buien. Naarmate de avond nadert verkleint de kans op buien.
De temperatuur blijft fris met maxima rond 19°C en er waait een matige zuidwestenwind.

Aandachtspunten
Neerslag: 
Veel neerslag is niet te verwachten, maar toch is het aangewezen om een regenjasje of poncho mee te dragen.
Onweer: 
De kans op onweer is zo goed als uitgesloten.
UV-index
Tegen dat de zon er goed en wel kan doorkomen zal de zon waarschijnlijk al aan het zakken zijn. Mochten de opklaringen reeds rond 14u arriveren is zonnecrème wel nodig.


Vrijdag 30 juni

Vrijdag is de kans op enkele buien weer wat groter. Daarbij kunnen er ook enkele donderklappen vallen. Geen hevig onweer, maar tijdens onweersbuien is het uiteraard altijd even opletten.
Tussen de stapelwolken komt er van tijd tot tijd ook ruimte voor de zon. De temperatuur loopt wat hoger op in vergelijking met donderdag, met maxima rond 22°C.

Aandachtspunten
Neerslag:
De buien zullen nooit lang duren, maar kunnen in het slechtste geval wel even intens zijn. Een regenjas of poncho blijft dus aangewezen. 
Onweer: 
De kans op onweer precies boven Werchter is niet groot, maar tijdens een hevige bui zijn er altijd enkele ontladingen mogelijk.
UV-index
De zon zou namiddag tussen de stapelwolken toch wel soms verraderlijk uit de hoek kunnen komen. De UV-index piekt rond 13u45 tot 7. Na 16u30 is er geen bescherming meer nodig.


Het weekend

Het weekend is nog te veraf om al een gedetailleerde prognose van dag tot dag te kunnen opstellen.
Het ziet er wel naar uit dat er tussen zaterdagochtend en zondagochtend meerdere regenzones over Werchter zullen passeren. De timing ervan ligt echter nog lang niet vast. Dit kan bijvoorbeeld net zo goed telkens in de voormiddag gebeuren, als in de namiddag... of avond. 
De temperatuur blijft op een vrij laag pitje, met maxima tussen 18 en 22°C afhankelijk van de timing van de neerslagzones.

 

Onderwerpen

Werchter Classic 2017

Update 22/6 - 9u13

Zaterdag 24 juni

Het ziet ernaar uit dat Werchter Classic gespaard zal blijven van extreme weersverschijnselen. Geen extreme hitte zoals eerder deze week, en ook geen grote neerslagsommen.
Misschien dat er eens even wat lichte regen valt, maar het blijft op basis van de laatste kaarten veruit overwegend droog.
De temperatuur loopt op naar maximaal 21°C en in de loop van de avond zal het vlot afkoelen.
Er waait een strakke westenwind.

Aandachtspunten
Neerslag: Het is niet zeker dat het zal gaan regenen, al lijkt een regenjasje me geen overbodige luxe. Dat kan dan eventueel ook gebruikt worden tegen de afkoeling in de loop van de avond.
Onweer: Onweer is niet te verwachten.
UV-index
: De zonkracht bereikt omstreeks 14u een piek rond 7. Tenminste indien het rond die tijd niet bewolkt is. Na 16u is het risico op zonnebrand verdwenen.

Graspop 2017

Het uitgebreide weerbericht voor Graspop 2017

Samengevat

Het ziet ernaar uit dat het een (zo goed als) droge editie van Graspop gaat worden. In tegenstelling tot een jaar geleden hangt er dus geen buiendreiging in de lucht, zal de festivalweide niet in een modderpoel veranderen en zullen campeerders niet uit hun tentjes spoelen.
Vrijdag wordt de minst warme dag van het drieluik, waarna het op zaterdag en zondag steeds warmer wordt.
Ook de zon zal er steeds vaker aan te pas komen. Smeren op die metalheads dus!

Weerbeeld van dag tot dag - Update woensdag 14 juni - 10u08

Donderdag 15 juni 

Donderdag loopt de temperatuur eerst nog op tot 25°C en meer, maar vanaf de vroege namiddag komt er tijdelijk kans op enkele lokale buien.
De buien zullen waarschijnlijk pas echt activeren ten oosten van Dessel, maar het camping-stof zou dus mogelijk (hopelijk?) eventjes geblust kunnen worden.
De buienkans heeft te maken met de passage van een koufront, waardoor we aan het eind van de dag in koelere luchtmassa's vertoeven.


Vrijdag 16 juni

Vrijdag slepen er eerst veel wolken over Dessel. Misschien dat er eens even wat druppels vallen, maar neerslag van betekenis zit er niet in.
In de loop van de namiddag komt er steeds meer ruimte voor de zon. De temperatuur loopt dan op tot 20 a 21°C.
Tijdens de avonduren koelt het goed af. De nacht naar zaterdag verloopt droog.

Aandachtspunten
Neerslag: Een regenjas is niet nodig.
Onweer: De kans op onweer is uitgesloten.
UV-index
: De zonkracht piekt naar een zeer hoge 8. Dus indien de zon er kort na de middag vol zou doorkomen is het opletten voor zonnebrand. De piek in zonkracht wordt tussen 13u en 15u bereikt. Vanaf 17u zit deze waarde alweer beneden 4. Om 19u is dat nog 2. Zaterdag 17 juni

Zaterdag is het wisselend bewolkt. Het is niet uitgesloten dat er namiddag een enkele bui valt, maar het zou al moeten lukken om zo'n lokale bui boven Dessel te krijgen.
De temperatuur loopt op naar 24 tot 25°C.
's Avonds en tijdens de nacht naar zondag blijft het volledig droog. Het koelt wel vlot af. Tegen 5u30 zal de temperatuur tot een minimum rond 11°C zijn gezakt.

Aandachtspunten
Neerslag: Er is kans op een lokale bui, maar dat betekent ook dat Dessel aan de buien zou kunnen ontsnappen.
Onweer: Een enkele donderslag valt niet uit te sluiten. 
UV-index: 
Tijdens zonnige momenten kan de zonkracht opnieuw pieken tot 8. Zondag 18 juni

Zondag wordt het nog wat warmer met temperaturen ergens tussen 27 en 30°C. In de vlakke zon zal het op het festivalterrein sowieso nog warmer worden. Bovendien zal er nauwelijks een zuchtje wind staan, waardoor er uit die hoek geen verfrissing te verwachten is. Mogelijk schuiven er tijdelijk eens wat meer wolken voor de zon (vandaar de onzekerheid in de maxima), maar de meeste wolken blijven ten oosten van Dessel.
Buien blijven ver uit de buurt. Ondanks de warmte bestaat er dus geen risico op onweersbuien.

Aandachtspunten
Neerslag: Er worden geen buien verwacht.
Onweer: Er is geen kans op onweer.
UV-index: De UV-index loopt wederom op naar 8, waardoor bescherming tegen zonnebrand absoluut is aangewezen tussen 11u en 17u.

Ruben Weytjens 

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments