Weerbericht voor de volgende uren

Zondag 19 augustus : Droog, warm en vaak zonnig

Laatste update door Ruben om 19:44

Vandaag kreeg een strookje van Limburg in de namiddag meer bewolking te zien dan de bedoeling was. Die bewolking had volgens diverse weermodellen buiten Limburg moeten blijven, maar rukte 50 tot 100 kilometer verder op naar het oosten. Daardoor werd het ook bewolkt in een zone boven Halen, Tessenderlo, Ham, Leopoldsburg en Lommel. Ook stukjes van Lummen, Beringen, Hechtel-Eksel en Overpelt zagen de zon verdwijnen. Maar over zowat 85% van het grondgebied van Limburg bleef het gelukkig zoals voorzien zonnig, want de wolkengrens bleef quasi ter plaatse trappelen. Gelukkig valt er uit die wolken geen regen.

In de loop van de avond zal deze wolkenzone uiteindelijk wél verder over de provincie uitbreiden, alvorens in de loop van de nacht naar Duitsland door te schuiven.
Het blijft vanavond en vannacht overal droog met temperaturen die dankzij de toenemende bewolkings slechts langzaam beneden 20°C zakken. Tegen de ochtend wordt een frisse 14°C bereikt.

Zondag zou iedereen weer gelijk bedeeld moeten worden met zonnestralen (en soms wat meer wolken). Het blijft opnieuw heel de dag volledig droog.
De temperatuur bereikt een maximum rond 26°C.
Er komt een matige westenwind te staan.

De nacht naar maandag verloopt droog met minima rond 15°C.

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro