Weerbericht voor de volgende uren

Zaterdag 25 november : Wisselvallig

Laatste update door Ruben om 22:39

Vanavond en tijdens de eerste uren van de nacht zal het regionaal in Limburg regenen. Vooral dan over de noordwestelijke helft. In het tweede deel van de nacht blijft het op de meeste plaatsen droog.
De temperatuur blijft met minima rond +3 a +4°C voldoende ver boven het vriespunt om er gerust op te kunnen zijn dat er geen gevaar bestaat voor gladde wegen.

Zaterdag blijft het wisselvallig. Het is momenteel nog onmogelijk om in te schatten waar er wanneer regen of buien zullen vallen, maar het is wel iets om heel de dag rekening mee te houden. Puur op basis van kansberekening lijkt het voormiddag op de meeste plaatsen droog te blijven, terwijl er namiddag meerdere buienlzones kunnen passeren. Vanaf de late namiddag kunnen de buien zelfs een winters karakter krijgen, met naast regendruppels ook smeltende sneeuw of stofhagel.

Tijdens de nacht naar zondag klaart het grotendeels uit en blijft het op de meeste plaatsen droog. In regio's waar het langdurig helder blijft kan de temperatuur tot dicht in de buurt van het vriespunt zakken. Aan de grond zal het dan ook gaan vriezen. Wie vroeg de weg op moet houdt dus best rekening met de mogelijkheid op lokale rijmplekken. 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments