Weerbericht voor de volgende uren

Maandag 19 februari : Tijdelijke regendreiging vanuit het westen

Laatste update door Ruben om 18:42

Vannacht zijn er eerst nog brede opklaringen boven Limburg te verwachten. De temperatuur zakt daardoor snel richting het vriespunt, en komt er op de meeste plaatsen ook beneden terecht. In het tweede deel van de nacht komt er echter meer en meer bewolking opzetten, en daarmee wordt de afkoeling dan ook afgeremd. Er kan zodoende tegen zonsopkomst zelfs weer een graadje bijkomen.

Maandag begint de dag nog droog.
Na het middaguur komt een zwakke regenzone vanuit het westen opzetten. Mogelijk weet het uiterste oosten van Limburg er volledig aan te ontkomen, maar in het westen en centrum van de provincie wordt het tussen 16u en 20u waarschijnlijk een beetje nat. De temperatuur blijft steken rond een graad of 5.
De wind waait zwak vanuit het zuiden.

Tijdens de nacht naar dinsdag worden de opklaringen vanuit het oosten breder. Daardoor zijn de laagste temperaturen ook in die hoek te verwachten, met minima rond -2°C. In het westen van de provincie zakt de temperatuur tegen de ochtend tot in de buurt van het vriespunt. Zodoende zijn er overal rijm- en ijsplekken mogelijk.

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro