Weerbericht voor de volgende uren

Donderdag 24 mei : Vannacht rustig en droog. Donderdagnamiddag en -avond kans op onweer.

Laatste update door Ruben om 20:30

Vanavond ontsnapte Limburg nipt aan de onweershaarden. Enerzijds ontstonden er enkele felle buien in de buurt van Tienen en Diest, welke langzaam naar het centrum van België schoven. Anderzijds zien we voortdurend onweershaarden vanuit Duitsland over de Ardennen schuiven, onder Limburg door dus. 
Ook voor vannacht ziet het er in Limburg rustig en droog uit. Misschien dat we vanuit bepaalde uithoeken wel nog wat geflits in de verte gaan kunnen zien. Bliksemflitsen kunnen onder ideale omstandigheden meer dan 200 km verderop te zien zijn. 
Het wordt een zachte nacht met minima rond 15°C.

Donderdag begint de dag in Limburg droog en tijdens het eerste deel van de dag zal er nog veel ruimte zijn voor de zon.
De temperatuur loopt tijdens de brede opklaringen op naar maxima rond 24 a 25°C.

In de loop van de namiddag zal de stapelbewolking gaan opborrelen en zullen er waarschijnlijk ook boven Limburg onweershaarden opduiken. Dat onweer kan boven Limburg ontstaan, maar ook vanuit de Ardennen naar ons toe schuiven.

Tijdens de voormiddag waait er een matige oostenwind. In de loop van de namiddag zwakt de wind af en 's avonds wordt het zelfs windstil.

De nacht naar vrijdag verloopt droog. De temperatuur zakt naar minima rond 15°C.

Vanaf vrijdag is de onweersdreiging voor een poosje geweken en het wordt tijdens het weekend zelfs nóg wat warmer. Meer daarover in mijn weerbericht voor de volgende dagen.

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro