Adverteren: 400.000 tot 800.000 keer gezien worden per maand

Adverteren of sponsoren in tijden van Corona:

Uw advertentie 24 uur lang bovenaan deze website

Vanwege de corona-crisis wordt er tegenwoordig nauwelijks nog geadverteerd. Bedrijven hebben het moeilijk, of zijn zelfs voor onbepaalde tijd gesloten. Omdat adverteer-campagnes vaak voor de periode van een maand of langer worden afgesloten is dit een kostelijke zaak in onzekere tijden. Deze website met het Weerbericht voor Limburg draait ook dankzij advertenties. Advertenties zijn een zeer belangrijke bron van inkomsten om de zaak draaiende te kunnen houden. 

Vandaar mijn idee om in de eerste plaats lokale ondernemers aan te spreken om er hopelijk een win-win-win situaties van te kunnen maken. Voor de bezoekers van de website, voor u als ondernemer en voor mij als weerman-ondernemer. Maar uiteraard mag u als particulier ook altijd een "match-bal" -want dat is eigenlijk het principe- schenken uit sympathie. 

"SPONSOR VAN DE DAG"

Ik zou de komende tijd graag zoveel mogelijk willen werken met een "sponsor van de dag". Om lokale ondernemers 24 uur lang in de spotlights te plaatsen bovenaan op de website met het weerbericht voor vandaag. Dit voor een bedrag van slechts 25 euro, exclusief BTW. Deze advertentie zal telkens van 12 uur 's middags tot 12 uur 's middags zichtbaar blijven en dus voor elke bezoeker meteen in het oog springen.

Op mobiele apparaten kan een vierkante advertentie van bijvoorbeeld 500x500 getoond worden, op grote schermen wordt dat een rechthoekige banner van maximaal 1200x150 (of bijvoorbeeld standaard 728x90). Aan deze advertenties kan uiteraard steeds een link naar een website of bijvoorbeeld Facebook-pagina worden gehangen. 
U mag bij voorkeur zelf de advertentie-afbeeldingen aanleveren. Anders kan ik deze aanmaken in vereenvoudigde vorm met bedrijfsnaam, contactgegevens en eventueel een schaalbaar logo.

Om iedereen een eerlijke kans te geven kan eenzelfde adverteerder maximum 4 keer per maand aan bod komen. Voor een campagne van langere duur verwijs ik graag naar de overige opties welke u wat verderop op deze pagina terugvindt.
De "sponsor van de dag" zal ook dagelijks vermeld worden op mijn Facebook-pagina. Uiteraard kunnen desgewenst ook particulieren deelnemen, al dan niet met naamsvermelding of bijvoorbeeld een boodschap.

Wil u graag worden opgenomen in de lijst met sponsors voor de komende tijd, stuur dan even een mailtje naar ruben.weerman@gmail.com, zodat ik dit kan inplannen. Uiteraard wordt er steeds een factuur opgemaakt.

Voorbeeld ondernemer:

Grote schermen (laptop, computer)

Adverteren groot scherm

Kleine schermen (mobiel)

adverteren mobiel

Voorbeeld "Uit sympathie"

Grote schermen (laptop, computer)

Adverteerder dummy horizontaal

Kleine schermen (mobiel)

Adverteerder dummy vierkant

Opties en prijzen reguliere advertenties

Er zijn verschillende mogelijkheden tot adverteren op www.rubenweytjens.be, waarbij zowel grotere als kleinere budgetten een kans krijgen om opgemerkt te worden.

Om te beginnen is er het onderscheid tussen een vaste banner en een roterende banner. Bij een vaste banner blijft uw advertentie continu zichtbaar op een bepaalde locatie, terwijl er bij een roterende banner om de 5 seconden wordt gewisseld met een andere banner. Dit laatste maakt dit soort manier van adverteren goedkoper, terwijl je toch nog een garantie op een goede zichtbaarheid hebt.

Adverteren met een roterende banner

Met een vierkante banner (bij voorkeur 500x500) op verschillende locaties: 35 euro per maand per banner.
Deze banner wordt op verschillende pagina's getoond:

- Op de homepage naast 'Extra Weernieuws'
- Onder elk Weernieuws-artikel (zie bijvoorbeeld   https://www.rubenweytjens.be/weernieuws/eind-volgende-week-20degc )
- Naast de trendverwachting op de pagina's met weerbericht voor de volgende dagen. (bijvoorbeeld  https://www.rubenweytjens.be/weerverwachtingen?day=2 )

De banner wordt steeds gedurende 5 seconden getoond en roteert met maximaal 5 andere banners. Dit betekent dat de banner per periode van 30 seconden minstens 5 seconden op de betreffende locatie getoond wordt. Wanneer er op zeker moment minder dan 6 adverteerders roteren kan het zijn dat de advertentie bijvoorbeeld 5 seconden per periode van 20 seconden getoond wordt. De banner zal zeker niet bij elk bezoek worden opgemerkt, maar over een periode van een hele maand is de kans wel groot dat de banner meermaals onder de aandacht komt. Mede doordat de banner op verschillende pagina's verschijnt.

Adverteren op een vaste positie

Er zijn heel wat verschillende manieren om te adverteren op een vaste positie. Deze posities garanderen dankzij de schalende website een optimale zichtbaarheid op zowel grote als kleine schermen. In de maand juni heb ik veel statistieken verzameld aan de hand van Google-advertenties die de verschillende posities bekleden wanneer er geen vaste adverteerder gepubliceerd wordt. Op basis daarvan heb ik de beste locaties kunnen benoemen, en er ook een prijs op kunnen plakken. De prijs is gebaseerd op het aantal vertoningen, samen met de opbrengst die ik uit de Google-advertenties wist te puren. 

- Banner 1: Op de homepage onder de weerkaart: Prijs per maand: 350 euro - Juni 2019: 702.490 vertoningen
- Banner 2: Op de homepage onder de tabel: Prijs per maand: 300 euro - Juni 2019: 613.468 vertoningen
- Banner 3: Op de homepage bovenaan: Prijs per maand: 400 euro - Juni 2019: 703.426 vertoningen 

- Banner 4: Op de pagina 'weerbericht" onder de weerkaart: Prijs per maand: 350 euro - Juni 2019: 496.394 vertoningen
- Banner 5: Op de pagina 'weerbericht" onder de tabel: Prijs per maand: 250 euro - Juni 2019: 417.194 vertoningen 

- Banner 6:Op de pagina met 'weersverwachtingen' bovenaan: Prijs per maand: 400 euro - Juni 2019: 742.793 vertoningen 

Indien u wenst te adverteren ontvang ik graag twee banners: eentje voor grote schermen van 728x90 en eentje voor kleine schermen van 750x375 (1000x500). Afhankelijk van het type scherm waarmee de website wordt bezocht wordt dan automatisch de beste versie getoond.

Wanneer deze posities niet door een vaste adverteerder worden ingenomen zal er steeds een automatische Google Ads advertentie verschijnen.

Stuur me bij interesse graag even een mailtje: ruben.weerman@gmail.com