Weerbericht op maat

Consult 'achter de schermen'

In dit geval krijgt u van mij, op een tijdstip naar keuze, een privé-weerbericht op maat per email. 
Voor een éénmalig weerbericht factureer ik 50 euro (excl. BTW) per dag. Per extra dag komt er 10 euro bij. Voor een weerbericht voor bijvoorbeeld een evenement van 3 dagen betekent dit dus 70 euro.

Het zou, eventueel afhankelijk van de omstandigheden (onweerskansen?), echter aangewezen kunnen zijn om het weer van dag tot dag op te volgen. Bijvoorbeeld ook reeds tijdens de opbouw van uw evenement. Eventueel reeds te beginnen vanaf het moment dat er een zinnige indicatie te geven is. Per extra weerbericht komt er 50 euro bij.

U zou naast een voorafgaand weerbericht (50 euro) ook voor een opvolging voor en tijdens het evenement kunnen opteren.
Daarvoor vraag ik 100 euro per dag. U krijgt dan ook mijn GSM nummer voor eventueel bijkomend advies, desgewenst ook via Whatsapp.

Publiek weerbericht op website en/of Facebook

Desgewenst kan ik op deze website een pagina met het weerbericht voor uw evenement ontwerpen, waarnaar u eventueel ook zou kunnen verwijzen op uw eigen website of sociale media.
Op deze pagina wordt gelinkt naar uw evenement en kan ik bijvoorbeeld ook enkele weerkaartjes plaatsen ter illustratie. 
Daarvoor vraag ik dan éénmalig 75 euro (excl. BTW). Per weer-update op deze pagina wordt er dan opnieuw 50 euro in rekening gebracht.
Voorbeeld

Voor 50 euro extra zal ik de link naar deze pagina (en dus het evenement) ook éénmalig op mijn eigen Facebook-pagina posten. Deze pagina wordt gevolgd door meer dan 110.000 mensen, al zal het Facebook-algoritme er doorgaans voor zorgen dat zo'n 25.000 tot 50.000 mensen bereikt worden.

Contact: ruben.weerman@gmail.com

Waarom mijn weersverwachtingen een meerwaarde betekenen.

Tegenwoordig kan je zelf op talrijke websites of apps het weerbericht voor nagenoeg elke locatie op aarde vinden, soms zelfs uur voor uur en tot 14 dagen vooruit. Wat vele mensen niet weten is dat dit slechts een computerberekening voorstelt van één weermodel. Terwijl elke berekening per definitie fouten bevat. Soms worden die fouten reeds op korte termijn belangrijk, vaker echter pas op langere termijn. Door meerdere weermodellen naast elkaar te leggen kan je al veel zekerheden of onzekerheden op het spoor komen. Het komt zelfs voor dat een bepaalde berekening volledig de mist in gaat door een computerfout of meetfout.
Maar als je het weerbericht op een website of app raadpleegt heb je dus geen flauw benul van de waarde van die berekening. Wat je daar ziet is dus geen weersverwachting, maar een computerberekening die eigenlijk nog moet vertaald worden in een verwachting. Door die gegevens te analyseren en te toetsen aan andere berekeningen. 

Dat laatste doe ik dus voor u. Vaak leg ik minstens 5 verschillende weermodellen naast elkaar om een zo duidelijk mogelijk beeld te verkrijgen van zekerheden en onzekerheden. Zo komt ook mijn algemene weerbericht tot stand. Maar zo kan ik dus ook belangrijke marges voor wat betreft uw evenement of feest aanstippen. Indien nodig haal ik er zelfs nog meerdere extra modellen bij. Ik baseer mijn verwachtingen op oa. op de modellen ECMWF, GFS, WRF, COSMO, Harmonie, Hirlam, Arpege, Arome, ICON en UKMO.

Alleen Limburg: Groot voordeel

Door mij enkel op Limburg te richten kan ik diverse weermodellen voor deze regio naast elkaar leggen, meermaals per dag. Het kost immers veel tijd om zo'n oefening te maken. Vandaar ook dat de grote weerburo's, die voor heel België of zelfs Europa verwachtingen opstellen, zich doorgaans slechts tot één weermodel kunnen beperken. En daardoor dus reeds heel wat zekerheden of onzekerheden (onjuistheden) niet te pakken hebben of kunnen meegeven in de verwachting. Vandaar dus ook dat die weersverwachtingen van de ene dag op de andere nogal sterk kunnen verschillen.

Het biedt dus een groot voordeel als je het kleinschaliger bekijkt. 

Verantwoordelijkheid - Disclaimer

Ik wens er uitdrukkelijk op te wijzen dat ik louter een adviserende rol kan spelen. De eindverantwoordelijkheid inzake veiligheid ligt dus steeds bij de organisatie.

Zoals hierboven uitgelegd baseer ik mijn inschatting steeds op diverse weermodellen, waardoor de kans op een 'misser' tot een minimum wordt beperkt. 100% sluitend kan een verwachting echter nooit zijn, aangezien de weermodellen ook nooit 100% waterdicht zijn. 
Ik zal steeds in eer en geweten een zo betrouwbaar mogelijke inschatting maken, en eventueel op basis daarvan een advies inzake mogelijke maatregelen geven. 

Uw weerman, Ruben.