Waarom geen app?

Deze website gedraagt zich op een smartphone als een app

Ik begrijp dat het tegenwoordig heel erg hip is om een app te hebben. Maar is een app in dit geval eigenlijk wel een meerwaarde? Alleen dán heeft het zin om dit aan te bieden, niet voor de show.

Ik ben er na een grondige analyse zelf van overtuigd dat deze weersite dankzij Drupal 8 geen app meer nodig heeft. De website is namelijk volledig responsive, d.w.z schalend voor alle beeldschermen. Hierdoor gedraagt de website zich nagenoeg hetzelfde als een app, waarin de informatie netjes in het scherm wordt geplaatst. Je kan bijvoorbeeld ook doorheen het weerbericht voor de volgende dagen swypen.

Bovendien is het grote voordeel nu dat je geen app moet downloaden en installeren, waardoor er geen geheugen van je gsm moet worden gebruikt. Zo hou je meer ruimte over voor bijvoorbeeld foto's. Bovendien zou je met een app regelmatig updates moeten installeren, terwijl dat bij een website niet nodig is. 

Het enige wat je nu desgewenst nog even moet doen is een knop naar deze website op het startscherm van je smartphone plaatsen. Dat is heel eenvoudig, maar voor wie niet weet hoe dit moet heb ik een korte uitleg voorzien op deze pagina. (klik!)

Het is goed mogelijk dat er in de toekomst tóch nog een app van Weerman Ruben Weytjens komt, maar deze app zal dan gemaakt worden voor extra functionaliteiten, los van de weersverwachtingen. Daarover ten gepaste tijde meer informatie.