screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend zijn er reeds veel wolken aanwezig boven Limburg, en daarmee is meteen de toon gezet voor de rest van de dag.
Uit die bewolking valt voormiddag nog weinig tot geen neerslag.
Vooral over het noorden en westen kan er soms wel wat lichte regen of motregen vallen.
Rond het middaguur arriveert dan een actieve regenzone vanuit het westen. Deze dompelt heel Limburg in een namiddagje regen.
Het gaat dus niet om lokale buien zoals gisteren het geval was. Overal zal er minstens een 5-tal liter per vierkante meter naar beneden komen. In sommige regio's kan de neerslagsom tegen het eind van de dag echter oplopen tot meer dan 10 liter per vierkante meter. Dit als gevolg van soms intense maar lokale buien die we vanavond aan de achterzijde van de regenzone mogen verwachten. Daarbij is tijdelijk ook een donderslag mogelijk en moeten we tevens rekening houden met rukwinden.
De regenwolken zorgen ervoor dat het niet warmer wordt dan een graad of 14. Deze maximumtemperatuur wordt bereikt alvorens het begint te regenen.
Er waait een matige zuidwestenwind om het herfstgevoel compleet te maken.
Na middernacht wordt het overal in Limburg droog.
Het wordt een bijzonder zachte nacht met minima boven 10°C.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.