screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Het is reeds heel de ochtend licht bewolkt tot helder over het zuidoosten en oosten van de provincie. De opklaringen zijn inmiddels ook tijdelijk uitgebreid naar het midden en westen van Limburg. Ook het noorden zal kort na de middag nog even de zon te zien krijgen, alvorens er verse wolken worden aangevoerd vanaf het westen. Uiteindelijk wordt het in de loop van de namiddag dus overal bewolkt. Het zuidoosten geniet nog het langst van de opklaringen. Uit de bewolking kan er later vandaag soms wat lichte motregen vallen. Geen sneeuw, want daarvoor zijn de bovenluchten voorlopig net wat te zacht. De neerslag kan wel op een bevroren bodem terechtkomen, en op die manier toch aanleiding geven tot gladheid wegens ijzel.
Er waait een schrale zuidwestenwind en de temperatuur loopt op naar waardes tussen het vriespunt in het noordwesten en +2°C in het oosten.
Vannacht zal een actievere neerslagzone over Limburg trekken. Het zal mogelijk eerst nog even wat regenen, maar al snel zal de neerslag onder de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw gaan vallen.
Wanneer de intensiteit van de vlokken een poosje hoog genoeg wordt zal er zich regionaal ook een sneeuwlaagje kunnen vormen. De sneeuwvlokken zullen waarschijnlijk pas echt droog zijn boven 200m, op de Nederlands Limburgse heuvels bijvoorbeeld. In de Ardennen zal de sneeuw blijven liggen, al valt er wellicht onvoldoende voor wintersportmogelijkheden.
De temperatuur zakt op neushoogte tot om en bij het vriespunt, maar er zit ook nog vorst in de grond.
Mochten er in de vroege ochtend opklaringen verschijnen, dan zal het pas écht glad worden. In dat geval kan de temperatuur immers nog enkele graden lager zakken, en zal al het vocht opvriezen.
De kans daarop is het grootst over het noorden van Limburg.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.