screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
De sneeuwbuien zijn inmiddels uit Limburg verdwenen. Lokaal is er nog een vlokje motsneeuw of een drupje motregen mogelijk, maar een nieuwe sneeuwlaag zit er niet meer in.
Regionaal komt er dichte mist voor, elders lage bewolking. Op het satellietbeeld van 10u zien we dat de hemel in een ruime omtrek potdicht zit. Opklaringen zullen dus niet voor de eerstvolgende uren zijn.
Het blijft aan de koude kant met maxima tussen +1 en +2°C. De sneeuw zal dus wel gaan dooien, mede dankzij de hoge luchtvochtigheid. Die luchtvochtigheid draagt ook bij aan een eerder onaangenaam kil gevoel.
Het is ook ten stelligste af te raden om vandaag natuurijs te betreden, zeker op plaatsen waar het dieper is dan 50cm. De draagkracht van het ijs is vanwege de luchtvochtigheid zeer zwak.
Er waait nauwelijks wind uit hoofdzakelijk noordoostelijke richting.
Onder brede opklaringen zal het tijdens de nacht naar woensdag weer meerdere graden gaan vriezen. Hoe eerder de opklaringen verschijnen, hoe lager de temperatuur zal wegzakken.
Het ijs kan dan weer herstellen en zelfs wat verder aandikken. Voorlopig lijkt donderdagochtend echter een veel betere optie voor de schaatsfanatici, uiteraard enkel op ondiepe plassen of vennetjes.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.