screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag blijft het lange tijd droog, al heeft de zon voortdurend stevige concurrentie van hoge wolkensluiers. In de late namiddag komt er vanuit het noorden ook lagere bewolking opzetten, waarna het uiteindelijk ook wat zal gaan regenen. Een precieze timing is er niet op de regenwolken te plakken, al laten de meeste weermodellen het nu toch reeds vroeg op de avond een eerste keer nat worden. Dit betekent dat de kans op wat regen vanaf 18u snel toeneemt. Tijdens de nacht naar zondag blijft het uiteindelijk wel druilerig.
Er waait een strakke westenwind. Deze haalt een gemiddelde windsnelheid van 4 Beaufort, met windvlagen oplopende van zo'n 40 km/u rond de middag naar 50 a 55 km/u vanavond.
In de nacht naar zondag gaat het tijdelijk nog iets harder waaien met rukwinden tot 60 km/u.
De temperatuur blijft dan vanwege de dikke wolken aan de hoge kant, met overal minima boven 10°C. Het zou deze tijd van het jaar al eens vlot 15°C kouder kunnen...
De volgende dagen koelt het wél verder af, maar nachtvorst is nog niet meteen aan de orde.
We schakelen over op de wintertijd, waardoor we op zondagochtend een uurtje extra hebben om te doen wat we graag doen.
Om 7u25 komt de zon op, om 17u15 gaat ze weer onder.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.