screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag wordt het opnieuw zeer zonnig en zeer heet. De temperatuur gaat op zoek naar 35°C en uiteindelijk zal het op de meeste plaatsen in Limburg zelfs nóg wat warmer worden.
De kans is klein dat we het hitterecord van 20 augustus 2009 (38.2°C) in Kleine Brogel gaan verbreken, maar we kunnen wél dicht in de buurt komen indien het ook in het tweede deel van de namiddag meestal zonnig blijft. Er kunnen dan regionaal echter ook wat wolken gevormd worden, al is de kans op een lokaal warmteonweer in Limburg kleiner dan de voorbije 2 dagen het geval was.
Namiddag waait er een zwakke zuidoostenwind. In de loop van de avond kan het even wat harder waaien, met misschien zelfs enkele rukwinden tot 60 km/u.
Ten westen van Limburg zal het echter harder waaien.
Vanavond is er een maansverduistering te zien. Zie rubriek Extra Weernieuws beneden voor meer informatie.
In de loop van de nacht naar zaterdag komt er geleidelijk meer bewolking opzetten. Lokaal is er al eens een losse bui mogelijk, maar tegen de ochtend vergroot de kans op meerdere buien vanuit het westen. Daarbij is er ook onweer mogelijk. Het wordt opnieuw een tropennacht met minima boven 20°C.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.