screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
In het tweede deel van de nacht heeft het overal in Limburg hard geregend, al viel er op sommige plaatsen 15 tot 20 liter meer dan op andere plaatsen. Van de meetstations van waterinfo.be heeft Houthalen de hoogste neerslagsom opgevangen, met in totaal 27.2 mm. Lokaal in de buurt kan er daar dus gerust ergens 30 mm zijn gevallen. In Genk (Sledderlo) werd er dan weer slechts 8.5 mm opgevangen. Grote verschillen dus over korte afstanden. Pukkelpop zal naar schatting toch ook wel een goeie 20 liter per vierkante meter te pakken hebben gekregen. Nog enkele cijfers: Tessenderlo 15.3 mm, Neeroeteren 13.6 mm, Lummen 17.4 mm en Kanne 8.8 mm.
De regenwolken zijn na 7 uur richting Duitsland doorgeschoven. Om 10 uur is het op de meeste plaatsen nog zwaar bewolkt, maar in het westen is het eerste blauw te zien. Deze opklaringen zullen zich verder naar het oosten uitbreiden. Namiddag blijft het dus ook droog met geregeld zon. Ook de avond zal droog verlopen.
De temperatuur loopt op naar maxima tussen 22 en 24°C, afhankelijk van de ruimte die de zon namiddag krijgt.
Er waait een zwakke tot soms matige noordwestenwind.
De nacht naar zaterdag verloopt droog en fris. De temperatuur kan tot ongeveer 10°C zakken.
Laatste update: Ruben - 00:09u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.