screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Voor vandaag hebben de weergoden alweer schitterend lenteweer in petto. De temperatuur komt namiddag zelfs uit op een maximum rond 20°C. In thermometerhut dus, wat betekent dat het met de neus in de zon op een terrasje nog meerdere graden warmer zal worden.
Die zon zal er zeker aan te pas komen, al kan er regionaal eerst nog wel ochtendgrijs voorkomen. De UV-index bereikt een maximum tussen niveau 3 en 4.
Tegen het eind van de namiddag zouden er dan stapelwolken vanuit de provincie Luik het zuiden van Limburg kunnen komen binnen gewaaid. De wind waait op enige hoogte immers vanuit het zuidoosten. De kans dat zo'n stapelwolk een lokale bui bevat is klein maar niet onbestaande. Diverse weermodellen tonen aan dat het kantje boord is, maar mits een beetje meevallen ontsnapt iedere Limburger tot rond zonsondergang aan nattigheid. Mocht er tóch ergens een bui vallen, dan zal deze nooit van lange duur zijn.
Tussen zonsondergang en middernacht is de kans op een bui overal in Limburg tijdelijk wat groter, al zal het zeker niet overal nat worden.
De wind wakkert namiddag tijdig aan tot een matige 3 Beaufort, maar zal in het eerste deel van de avond weer afzwakken.
Na middernacht blijft het droog en relatief zacht met minima rond +7°C.
Laatste update: Ruben - 06:02u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.