di 16 apr

25
ZO 3-1

Zekerheid weersverwachting

90%

Vrij zonnig en tot de avond droog

Vandaag is het vaak zonnig en nog langdurig droog. In de loop van de avond vergroot de kans op wat gedruppel vanuit het zuiden. Veel zal het niet voorstellen. Hoe meer naar het noordwesten, hoe groter de kans dat het helemaal droog blijft.

De temperatuur loopt op naar een maximum rond 17 a 18°C.

De wind waait eerst matig uit het oosten, en zal in de loop van de namiddag naar het zuiden ruimen. 's Avonds zal de wind helemaal wegvallen.

Tijdens de nacht naar woensdag is het meestal zwaar bewolkt. Vooral over het zuiden van de provincie kan er soms wat lichte regen of motregen vallen, doorgaans niet meer dan net genoeg om het stof te blussen.

Laatste update: Ruben - 09:51u | Powered by Essec-BNS

zo 21 apr

9
23
0
O2-3

Warm en zonnig

Voor zondag staat er een warme Paasdag op het programma. De temperatuur klimt dus wederom naar maxima van 20°C en meer. Uiteindelijk krijgen we maxima rond 23°C.
De matige tot later zwakke oostenwind blijft zeer droge lucht aanvoeren waarin wolken geen schijn van kans krijgen. Het blijft dus ook helemaal droog.

Lees meer
95%

Zekerheid weersverwachting

ma 22 apr

9
24
5
O3-4

Warm en droog

Maandag blijft het gewoon zonnig lenteweer met zomerse allures.
De temperatuur bereikt een maximum om en bij 24°C. Er zal wel weer wat meer wind waaien vanuit het oosten.

Lees meer
95%

Zekerheid weersverwachting

di 23 apr

11
22
5
O3-4

Aanhoudend warm

Ook op dinsdag mag er nog warm lenteweer worden verwacht, met dus opnieuw maxima boven 20°C.
Het blijft ook droog en meestal zonnig. Mogelijk zullen er namiddag vanuit het zuiden wel buientoppen boven Wallonië te zien zijn.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 24 apr

11
21
50
Z3-4

Warm, toenemende kans op buien

Op woensdag vergroot de kans op één of meerdere buien. 
De temperatuur loopt nog op naar maxima tussen 21 en 23°C, afhankelijk van de ruimte die de zon tussen de stapelwolken door zal weten te krijgen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 25 apr

12
20
60
ZW3

Wisselvallig

In de loop van donderdag dringt er zich koelere lucht op vanuit het westen. Mogelijk halen we in Limburg, of enkel in het oosten van de provincie, eerst nog even 20°C. Maar de kans is groot dat we uiteindelijk toch wel in koelere luchtmassa's verzeild geraken. Uiteindelijk is het ook nog steeds maar april...

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting