screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag 1 juni begint de weerkundige zomer. En het zal in Limburg ook meteen zomers warm worden, met maxima rond 27 a 28 graden Celsius.
Het blijft zonnig met namiddag misschien eens een paar onschuldige mooiweerwolkjes aan de blauwe hemel.
De wind draagt ook zijn steentje bij aan de verdere uitdroging van onze natuur, met gemiddeld 3 tot 4 Beaufort uit het oosten. Graspollen zullen dus ook weer vlot verspreid worden waardoor de situatie ongunstig blijft voor hooikoortspatiënten.
De nacht naar dinsdag verloopt rustig en droog met minima rond 12°C.
Nog even dit: Weerkundige seizoenen beginnen dus steeds op de eerste dag van een maand. Dit is voor het maken van statistieken en het trekken van conclusies namelijk veel handiger dan de astronomische seizoenen. Astronomische seizoenen zijn immers gebaseerd op de baan van de Aarde om de Zon en beginnen daardoor niet altijd netjes op de 21-ste van een maand. De astronomische zomer begint dit jaar op 20 juni om 23.44 uur. Vanaf dan gaan de dagen ook weer langzaam maar zeker korten...
Laatste update: Ruben - 13:59u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.