screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vandaag zullen er boven Limburg veel hoge wolken aanwezig zijn. Doorgaans zal de zon daar nog wel doorheen kunnen schijnen. Wanneer er namiddag ook stapelwolken ontstaan zullen we de zon nu en dan zien verdwijnen.
Op veruit de meeste plaatsen in Limburg blijft het nog de hele dag droog. De kans om een bui te pakken te krijgen is het grootst over het zuiden en zuidoosten van de provincie. Dit zal dan om een uitloper gaan van buien die namiddag boven de Ardennen ontstaan en richting Duitsland doorschuiven. Ik vermoed dat we op slechts 100 tot 200 kilometer van Limburg forse onweersbuien gaan zien ontstaan, maar bij ons zal het volgens de weerkaarten wel meevallen.
Wie een fietstochtje plant houdt echter toch best regelmatig de actuele radarbeelden in de gaten. Niet de voorspelde radarbeelden, want buien kunnen snel ontstaan en van omvang of koers wijzigen.
Lokaal kan het nog eventjes 25 graden worden, maar voor de meeste regio's zal dat net wat teveel gevraagd zijn. De westelijke wind voert immers stelselmatig koelere luchtmassa's richting Limburg. Morgen geraken we zelfs niet meer in de buurt van 20 graden...
De nacht naar donderdag verloopt droog met nog steeds een vrij zwakke westenwind.
Laatste update: Ruben - 08:00u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.