screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
We hebben zoals verwacht alweer een koude vriesnacht achter de rug met op 1.5 meter hoogte een minimum van -2.3°C in Kleine Brogel en -3.7°C in Diepenbeek.
Vandaag kunnen we in Limburg en omstreken nog steeds maar weinig warmte verwachten. De wind waait namelijk nog altijd uit het noorden en dat leidt vooral in het voorjaar snel tot temperaturen die zich ruim beneden het langjarige gemiddelde situeren. Na de koude start wordt het dan ook slechts met veel moeite even een graad of 10.
Een lokale bui valt niet volledig uit te sluiten maar de kans om er eentje te pakken te krijgen is een stuk kleiner dan maandag het geval was.
De meeste regio's in Limburg houden het dan ook heel de dag droog met vaak ruimte voor de zon, afgewisseld door stapelwolkjes.
In de nacht naar woensdag kan het wederom gaan vriezen. We mogen minima verwachten tussen het vriespunt in verstedelijkte gebieden en -3°C of lokaal nog wat lager in de landelijke valleien. Op voorwaarde dat het lang genoeg helder blijft en dat is op basis van de laatste weerkaarten geen zekerheid. Regionaal zou er mogelijk langdurig lage bewolking kunnen opdagen. Of en waar dat het geval zal zijn kunnen we echter enkel afwachten.
Laatste update: Ruben - 10:46u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.