screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Namiddag ontstaan er stapelwolken en uit een aantal van die stapelwolken kunnen er buien ontspruiten. Dat kunnen soms heuse plensbuien worden, lokaal met onweer erbij. Waar de buien zullen vallen is een loterij, op meerdere plaatsen kan het heel de dag droog blijven. De meeste buien zullen gedurende een groot deel van de dag net ten westen van Limburg vallen en richting het noorden opschuiven.
Tussen de stapelwolken loopt de temperatuur op naar een maximum rond 21 a 22°C. De wind doet het kalmpjes aan waardoor het ondanks de magere zomertemperaturen niet meteen kil aanvoelt.
In de nacht naar donderdag blijft het rustig en vanwege de vochtige atmosfeer wordt het nevelig. De temperatuur zakt naar een minimum rond 13 graden. Vooral over het noorden van de provincie blijft de kans op buien tot de ochtend aanwezig.
Laatste update: Ruben - 14:14u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.