screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Tegen half twee zal een buienlijn Limburg verlaten via het noordoosten. Achter de buienlijn blijft het volgens de radarbeelden lange tijd droog. In het zuidwesten van de provincie is dat omstreeks 12:45 reeds het geval. Op het satellietbeeld zien we dat er zelfs brede opklaringen voor ons in de maak zijn. Zodra de zon erdoor komt zal het snel opwarmen en bovendien extra zwoel gaan aanvoelen. De gevallen neerslag van vannacht en vanmiddag zal immers gaan verdampen. Er kunnen namiddag nog maxima rond 25°C bereikt worden.
Of er later vandaag nog zware buien voor Limburg volgen is geen uitgemaakte zaak. De laatste berekeningen van de fijnmazige weermodellen suggereren namelijk dat de meeste buien die vanuit Frankrijk België binnentrekken zullen uitdoven boven Wallonië. Toch houden we nog maar best rekening met de mogelijkheid dat er lokaal intense buien opdagen. Daarbij kan er dan veel regen in korte tijd vallen, zeer lokaal ook met hagel en windstoten tot maximaal 60 km/u erbij.
Na 20 uur blijft het op de meeste plaatsen droog al kunnen de laatste buien mogelijk nog tot pakweg 22 uur in onze omgeving actief blijven.
Er volgt een droge en rustige nacht naar zaterdag. De temperatuur zakt naar een minimum rond 15°C.
Laatste update: Ruben - 15:50u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.