screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Vanochtend valt er op vele plaatsen in Limburg motregen welke niet wordt opgepikt door de radarsystemen. In de loop van de voormiddag kan het regionaal tijdelijk wat harder gaan regenen. Een uitgebreide regenzone die voormiddag vanuit het westen naar Limburg lijkt te schuiven zou onze provincie uiteindelijk echter grotendeels ongemoeid moeten laten. Kort na het middaguur wordt het droger en kunnen er ook enkele opklaringen aan te pas komen. Na 17 uur wordt de bewolking opnieuw dik genoeg om regen te kunnen produceren.
De temperatuur doet er weer enkele graden bij in vergelijking met gisteren en bereikt een maximum rond 9 a 10°C.
Heel de dag staat er een vrij krachtige zuidwestenwind met rukwinden tussen 50 en 60 km/u. In de loop van de avond zou er eens een uitschieter tot 70 km/u te noteren kunnen vallen.
In de nacht naar donderdag doet de temperatuur er zelfs nog een graadje bij waardoor het tegen de ochtend ongeveer 11°C zal zijn. In het tweede deel van de nacht zullen er een aantal stevige buien over onze provincie trekken. De wind zal ook nog niet meteen kalmeren. Vooral tijdens buien kunnen er nog een aantal stevige rukwinden voorvallen.
Laatste update: Ruben - 09:15u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.