screenSize=
responsive_top_bottom=
static_orientation= vertical
Met maxima rond 26°C beleven we vandaag de negende en laatste dag van deze uitzonderlijke september-hittegolf.
Na 17 uur komen buien vanuit Wallonië stilaan dicht in de buurt van Limburg. Vooral in het zuiden van de provincie kunnen deze op sommige plaatsen veel regen en onweer met zich meebrengen. Meer naar het noorden zal de intensiteit vermoedelijk afnemen, maar ook dáár kan er nog gedonder van komen.
Nogmaals; hagelkanonnen helpen met 100% zekerheid voor 0,00% beschermen. Geloven in de werking van hagelkanonnen is een houvast, een geruststelling, een geloof, ... maar niet meer dan dat. Fruitboeren die dit gebruiken laten zich voor tienduizenden euro's oplichten door de fabrikanten ervan en zouden dat geld bijvoorbeeld beter in hagelnetten investeren. Zodat hun kostbare oogst waar ze zo hard voor werken wél wordt beschermd in het geval dat er toevallig eens een hagelbui over de plantage trekt. Wanneer het niet hagelt komt dan voor 100% zekerheid niet door de hagelkanonnen maar puur doordat er gewoon geen hagelbui op die plaats passeert.
Vroeg in de nacht naar woensdag kan er lokaal nog een bui vallen. Tegen de ochtend blijft het overal droog.
Het koelt af naar minima tussen 15 en 16°C. Vooral in landelijke gebieden is er kans op mistbanken.
Op woensdag worden er lange tijd veel lage wolken over Limburg verwacht. Daar zou mogelijk eens wat lichte regen uit kunnen vallen maar het blijft toch wel grotendeels droog. Tussendoor kan er ook wel eens even ruimte komen voor de zon maar echt brede opklaringen zijn pas voor de avonduren bestemd.
De temperatuur blijft steken in de buurt van 20°C, ongeveer de normale temperatuur voor de tijd van het jaar.
Vroeg op de dag draait de wind van het westen naar het noordoosten. Namiddag staat er tijdelijk 3 Beaufort maar vroeg op de avond zal de wind weer grotendeels wegvallen;
Er volgt een frisse nacht naar donderdag, met dank aan de brede opklaringen. In de loop van de nacht kunnen er zich mistbanken vormen.
Laatste update: Ruben - 19:11u | Powered by BNS hybrIT
Op deze pagina vindt u een uitleg over de interpretatie van diverse weerkaarten en grafieken, met vervolgens vele links naar diverse bronnen waar deze gegevens gepubliceerd worden. Dit zijn ook de gegevens die gebruikt worden om tot een weersverwachting te kunnen komen, mits een correct gebruik ervan.
Voor de zeer korte termijn zijn de weerkaarten niet meer zo relevant, en kunnen we veel beter afgaan op wat de satellietbeelden (wolken) en radarbeelden (regen) ons tonen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de voornaamste wolkenfoto's en neerslagmetingen, niet alleen boven Limburg maar ook om ons heen.
Op deze pagina vindt u een overzicht van vele meetgegevens uit Limburg en ruime omstreken. Niet alleen van temperaturen, maar ook van andere parameters zoals neerslag, luchtdruk en wind. Deze gegevens kunnen eventueel gebruikt worden om een weersverwachting last minute te kunnen bijsturen.