vrijdag 16 november

Enkele graden frisser

Vannacht is het grotendeels helder. Dat is dus het sein voor een flinke afkoeling, op de meeste plaatsen resulterend in grondvorst en bevroren autoruiten. De wind waait zwakjes uit zuidoostelijke richting. Daardoor zouden er ook lokale mistbanken gevormd kunnen worden.

Vrijdagochtend zou er regionaal eerst ochtendgrijs kunnen voorkomen. Zodra dit is opgeruimd blijft het zonnig tot zonsondergang. 
Regen is vanzelfsprekend totaal niet te verwachten. 

De temperatuur levert enkele graden in t.o.v. donderdag en geraakt nog aan maximaal 11°C.
Vanwege de zwakke zuidoostenwind zal het koudegevoel al bij al nog wel meevallen. 

De nacht naar zaterdag verloopt helder. Aan de grond zal het overal in Limburg gaan vriezen. In thermometerhut blijft de temperatuur op de meeste plaatsen nipt positief.

Laatste update: Ruben - 20:39u | Powered by Essec-BNS

Het weer voor de volgende dagen

Vanaf vrijdag wordt het stap voor stap minder zacht. Overdag is het wél vaak zonnig, 's nachts krijgen we de maan en de sterren te zien.
In de loop van volgende week mogen we zelfs spreken van een licht winters weerbeeld. De temperatuur geraakt dan nog aan maxima rond +5°C bij een gure noordoostenwind. Afhankelijk van de bewolkingsgraad kan het 's nachts ook enkele graden gaan vriezen. De kans op winterse neerslag neemt geleidelijk toe. 

za 17 nov

2
11
0
O2-3

Zonnig en iets frisser

Tegen zaterdag komen we in iets koelere luchtmassa's terecht. Met maxima rond 11°C is het nog steeds wel vrij zacht voor de tijd van het jaar, maar de uitschieters tot 14 a 15°C zijn vanaf nu wel verleden tijd.
De zon behoort echter nog steeds tot het heden...

Lees meer
90%

Zekerheid weersverwachting

zo 18 nov

1
9
0
O3

Droog en vrij fris

Zondag levert de temperatuur opnieuw enkele graden in. Vooral vanwege de matige noordoostenwind zal het fris aanvoelen.
Het blijft wel droog met brede opklaringen. Achter glas in de zon zal het dus lekker vertoeven zijn.

Of het in de nacht naar maandag zal gaan vriezen hangt af van de bewolkingsgraad, al zal ook de aanhoudend matige wind de afkoeling wat in de kiem smoren.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

ma 19 nov

2
7
30
O4

Guur

Maandag krijgen we maxima rond 6 of hooguit 7°C. Vanwege de gure wind zal het zelfs nog wat kouder aanvoelen.
De bewolkingsgraad is nog wel een vraagteken. Winterse buien komen vanuit het oosten ook stilaan dichterbij, al is de kans op een droge dag nog wel het grootst.

Tijdens de nacht naar dinsdag zakt de temperatuur richting het vriespunt. De bewolkingsgraad zal bepalen of het eerder -2 dan wel +1°C wordt. Het blijft in ieder geval matig waaien, waardoor het niet extreem kan afkoelen.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

di 20 nov

-1
5
15
O3-4

Koud najaarsweer

Dinsdag verliezen we nog maar eens enkele graden. Met maxima rond +5°C is het een graad of 4 koeler dan het gemiddelde voor deze tijd van het jaar. Vanwege de matige noordoostenwind zal het bovendien extra koud aanvoelen.
Het blijft droog, maar de bewolkingsgraad is lastig in te schatten. De kans is echter groot dat de zon tussen 8 en 16.45 uur doorgaans het hoogste woord zal voeren.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 21 nov

-2
4
50
NO1-2

Meer wolken met mogelijk (winterse) neerslag of sneeuw.

Voor woensdag houdt het weerbeeld toch nog wel wat onzekerheden in. Vanuit Duitsland zal een neerslagzone naar het westen schuiven, maar het is nog onduidelijk of die neerslag Limburg zal bereiken of ten noorden van ons zal trekken. Het kan dan ook nog eens om regen of sneeuw gaan... Echt wel iets om goed in de smiezen te houden.

In ieder geval blijft het wel kil najaarsweer, al doet de wind het wel wat kalmer aan.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

Ruben Weytjens Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen. Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen