Algemeen weerbericht vandaag

Donderdag 27 oktober : Wisselend bewolkt en zacht

Laatste update door Ruben om 17:44

Vannacht blijft het wisselend bewolkt. De temperatuur zakt naar minima tussen +5 en +8°C, afhankelijk van de bewolkingsgraad.
Er komt iets meer wind te staan waardoor de kans op vorming van dichte mist op uitgebreide schaal, kleiner is dan de voorbije nachten. Een lokale mistbank is echter niet uitgesloten, vooral niet in landelijke gebieden.

Donderdag blijft het overal in Limburg droog. Zonnige perioden worden van tijd tot tijd onderbroken door een toename van de bewolking.
Er stroomt zachte lucht naar onze streken, waardoor we op maxima rond 15°C mogen rekenen.
Dit bij een zwakke tot matige wind uit zuidwestelijke richting.

Tijdens de nacht naar vrijdag zal de bewolking toenemen, en daarmee als een dekentje komen fungeren. Bijgevolg blijft het zacht met minima rond 7 a 8°C.
Het is niet uitgesloten dat de bewolking regionaal eens even dik genoeg wordt om er wat spatjes motregen uit te kunnen persen, maar noemenswaardige neerslag zit er niet in.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

26/10/2016 : Langdurig zacht, rustig en droog

We zijn in een periode aanbeland waarin het langdurig zacht, rustig en (zo goed als) droog zal blijven. Met dank aan voortdurende hogedrukinvloed.
We komen de eerstvolgende tijd aan de zachte kant van de hogedrukkern terecht, waardoor de temperatuur dagelijks kan oplopen naar een graad of 15. Dat zien we mooi in onderstaande temperatuurpluim van het Amerikaanse weermodel:

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro