Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 29 augustus : Zomerse temperaturen en vaak zonnig.

Laatste update door Ruben om 06:48

De dag begint vandaag  fris met minima rond 8 a 9°C. Lokaal kan er een mistbank voorkomen, maar die zal snel verdwijnen zodat we overal flink wat zonneschijn krijgen. Gaandeweg ontstaan er ook stapelwolken, maar die leiden vooralsnog niet tot buien en de zon blijft geregeld ruimte krijgen. Het wordt zomers warm met maxima rond of net boven 26°C. Er waait een nauwelijks voelbaar briesje uit zuidelijke tot later oostelijke richting.

Laat op de avond is er kans op onweerachtige buien, maar het is nog niet zeker of deze buien Limburg weten te bereiken. Mogelijk schuiven ze net ten westen van ons via de kuststrook richting Nederland.
De kans op buien is dus het grootst over het noordwesten van de provincie.
Het wordt een zwoele nacht naar zondag, met pas in het tweede deel van de nacht temperaturen beneden 20°C.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

27/08/2015 : Opnieuw meer dan 10mm, vanavond nog regenachtig.

Niet voor het eerst, maar ook niet onverwacht valt er vandaag meer dan 10 liter per vierkante meter in Limburg. Daarmee wordt het neerslagtotaal voor augustus verder aangedikt tot boven gemiddelde waardes. Over het noorwesten van de provincie komen we nu rond 80mm per vierkante meter uit, maar in het oosten is dat veeleer 130mm. Lokaal hebben felle buien voor nog grotere sommen tot boven de 150mm geleid. Gemiddeld valt er in augustus zo'n 75mm. Na een een droog voorjaar en eerste deel van de zomer heeft de natuur dus toch weer gecompenseerd.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro