Algemeen weerbericht vandaag

Dinsdag 4 augustus : Eerst regen of buien

Laatste update door Ruben om 20:36

Vanavond blijft het nog droog met hoge wolkensluiers.
Later komt er ook stilaan meer middelbare bewolking binnen drijven. Deze zorgt ervoor dat de temperatuur niet lager zakt dan 17 a 19°C.
Vanaf de vroege ochtend vergroot de kans op buien, mogelijk met onweer. De verschillende weercomputers geraken het echter niet eens over de timing van de eerste buien. Volgens sommige modellen kan dat vanaf 4u, volgens andere berekeningen pas na 8u.

Dinsdag staat het eerste deel van de dag in het teken van regen en buien. Regionaal kan er best een flinke plens naar beneden komen. In eerste instantie is er daarbij kans op enkele donderklappen, maar de onstabiele luchtmassa's verplaatsen zich tegen de middag weg uit Limburg en gaan dan in Duitsland voor lokaal vuurwerk zorgen. Wel kunnen er boven Limburg ook namiddag nog een tijdje druppels vallen.
Over de timing waarop de laatste neerslag onze provincie verlaat bestaat er nog onzekerheid, maar we kunnen er wel van uitgaan dat het tegen de avond (pakweg 17u) overal droog is met geleidelijk ook opklaringen.
De maximumtemperatuur levert een graad of 10 in t.o.v. maandag, maar met waardes rond 23°C kunnen we moeilijk van een fris intermezzo spreken. Het vocht zal ook voor een eerder zwoel gevoel zorgen.


Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

03/08/2015 : Buien dinsdagochtend volgens diverse weermodellen

Zoals al vaker aangetoond moeten weersverwachters altijd meerdere weermodellen raadplegen, en nooit zomaar één berekening als waarheid verkopen. (zoals dat bijvoorbeeld wel met apps gebeurd, waarbij de verwachting rechtstreeks is afgeleid uit één computerberekening) Wanneer we meerdere weermodellen raadplegen zien we dat er wel behoorlijk wat rek zit op de verwachte regen en buien op dinsdagochtend. De ene weercomputer laat de buien eerder arriveren (en weer verdwijnen) dan de andere, en ook de berekende neerslagsommen verschillen sterk.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments