Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 27 februari : Namiddag buien die lokaal fors kunnen uitpakken

Laatste update door Ruben om 18:56

Vannacht is het zwaar bewolkt met soms wat licht gemiezer. De temperaturen blijven ruim positief, met maxima rond +8°C.
Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind met windvlagen tussen 40 en 50km/u.

Maandag valt het voormiddag nog mee met het weerbeeld, zeker in vergelijking met namiddag. Er zijn al wat lichtere buitjes mogelijk, maar het zwaarder geschut komt er na het middaguur aan. Het zal dan sowieso overal nat worden door regenzones en later buien. Lokaal kunnen die buien fors uithalen met hevige regenvlagen, windstoten en zelfs een donderslag is mogelijk. De rukwinden kunnen lokaal oplopen tot 75km/u, maar op de meeste plaatsen zal het bij 55 tot 65km/u blijven. Slecht weer dus voor de carnavalsoptochten...
De temperatuur is zoals gewoonlijk bij dit soort weersomstandigheden erg zacht met maxima tot 11 a 12°C. Tijdens een felle bui kunnen daar wel plots meerdere graden vanaf gaan. 

Tijdens de nacht naar dinsdag krijgen we tijdelijke brede opklaringen en droogt het op. De temperatuur zakt dan richting minima rond +2 a +3°C.
Het blijft wel vrij krachtig waaien.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

18/02/2017 : Wisselvallige periode

Één blik op de pluimverwachtingen leert ons momenteel in 3 seconden tijd reeds heel veel over het weertype dat ons vanaf 19 februari te wachten staat. We staan voor een sterk wisselvallige periode met grote regenkans, weinig opklaringen en vanaf woensdag ook veel wind.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments