Algemeen weerbericht vandaag

Woensdag 24 mei : Afwisselend zon en stapelwolken

Laatste update door Ruben om 18:04

Vanavond blijft het overal droog met brede opklaringen en soms even wat meer wolken. Om 18u waait de wind nog met gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten. Tegen 20u blijft daar nog 2 Beaufort van over en tegen middernacht valt de wind voor een poosje zelfs helemaal weg.
De temperatuur zakt vannacht naar om en bij 8°C. 

Woensdag krijgen we opnieuw een aardige lentedag. Een strak blauwe hemel zit er niet in, want al vrij snel zullen er stapelwolken gevormd worden. Heel lokaal kan dit resulteren in een kortdurend buitje, maar op de meeste plaatsen in Limburg blijft het droog. De temperatuur loopt op naar bijna-zomerse temperaturen. Dit betekent maxima rond 23 a 24°C.
Net als op dinsdag zal er rond de middag een matige noordwestenwind komen te staan. 

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

21/05/2017 : Minstens een week lang maxima rond 25°C of meer

Uit de temperatuurpluimen kunnen we afleiden dat we vanaf maandag aan een zomerse periode beginnen, die meer dan waarschijnlijk minstens een hele week zal duren. Of we dan aan het eind van de week eerder in de buurt van 25 dan wel 30°C zullen uitkomen gaan we nog even moeten afwachten. Vanaf maandag 29 mei wordt de verwachting erg onzeker, met daarbij ook een degelijke kans op een voortzetting van (zeer) warme dagen.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro