Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 13 februari : Namiddag regen vanuit het zuiden.

Laatste update door Ruben om 09:19

Vandaag beleven we een koude start met met witte grasvelden. Regionaal komen er wolkenvelden voor, maar er zijn ook nog plaatsen in Limburg te vinden waar de zon schijnt. In de loop van de voormiddag zal de bewolking vanuit het zuiden echter gaan toenemen. Voormiddag blijft het nog droog maar in de loop van de namiddag komt er een regenzone opzetten vanuit het zuiden. Dat gebeurt reeds vanaf ongeveer 14u, al valt een beetje zogenaamde pre-frontale neerslag vanaf het middaguur niet uit te sluiten. In dat geval zou die eerste neerslag lokaal nog op een bevroren bodem terecht kunnen komen en zeer tijdelijk aanleiding geven tot gladde plekken op de wegen. De kans is klein, maar wel iets om in het achterhoofd te houden.
Op basis van de weerkaarten op zaterdagochtend zal deze regenzone zich dan uiteindelijk ook vrij snel over de rest van Limburg weten uit te breiden. Dus ook in het noorden zal het nat worden, al wordt hier wel minder neerslag verwacht dan in het zuiden.

Het wordt op de meeste plaatsen niet warmer dan +6°C. 

Tijdens de nacht naar zondag houden de wolken de temperaturen boven het vriespunt. Er kan soms wat regen of smeltende sneeuw vallen. 

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

12/02/2016 : Hoe de wolken vrijdag mooi rond Limburg draaiden.

Het werd vandaag nog wat zonniger dan verwacht omdat verschillende wolkenzones toevallig grotendeels buiten Limburg bleven. Op onderstaande satellietloop zien we dat het gat tussen de wolkenzones niet zo groot was, en dat we dus echt wel eens veel geluk hebben gehad met het lentezonnetje. Boven Nederland bewogen de wolken van oost naar west, boven Duitsland van zuid naar noord en aan de Frans-Belgische grens was dat dan van west naar oost. Een mooi rondje rond Limburg dus. 

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro