Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 24 april : Een grotendeels droge lentedag.

Laatste update door Ruben om 13:34

Vanmiddag trekken er heel wat buien over Nederland richting Duitsland. Limburg blijft hier voorlopig van gespaard, al zal er van tijd tot tijd wel eens meer bewolking aanwezig zijn. Het valt niet uit te sluiten dat een stapelwolk lokaal weet uit te groeien tot een bui, maar op de meeste plaatsen blijft het droog.
De temperatuur boekt tijdelijk een paar graden winst en piekt naar maxima rond 15°C. Dit zijn de normale temperaturen voor de tijd van het jaar.
Er waait een matige westenwind, later ruimend naar zuidwest.
Kortom: een normale, best aangename lentedag.

In de late avond zal een regenzone vanuit Nederland Limburg binnen trekken. Het gaat dus om een gesloten regengebied waarmee iedereen te maken krijgt. In totaal zal er op de meeste plaatsen 4 tot 6 liter per vierkante meter vallen.
Tegen dat de neerslagzone onze provincie in de vroege ochtend zal verlaten is het in het noorden alweer een poosje droog.
Dankzij de regenwolken zakt de temperatuur niet lager dan +2 a +4°C. Die +2 is bestemd voor het noorden indien de opklaringen vóór 6u arriveren. 

 

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

24/04/2017 : Hoezo "Lente is nog niet voor morgen"?

Verschillende mensen hebben me vanochtend geattendeerd op een artikel op de website van Het belang van Limburg. Dat artikel heeft als titel "Lente is nog niet voor morgen", waarbij BELGA als bron wordt vernoemd. Zij baseren zich dan weer op het weerbericht van KMI, waar op zich weinig mis mee is. Alleen... die titel lijkt me niet iets voor het KMI. Omdat iedereen bij het KMI echt wel weet dat het gewoon puur lente is. Meer zelfs: in het artikel zelf staat niets wat de titel kan rechtvaardigen.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro