Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 23 juli : Warm met later zon maar ook buiendreiging

Laatste update door Ruben om 09:36

Vanochtend is het overwegend bewolkt maar op de meeste plaatsen in Limburg ook droog. Enkel over het zuidoosten (Riemst-Tongeren) kan er tijdelijk wat lichte regen vallen, zonder meer. Onweer is nergens in de buurt.

Tijdens het eerste deel van de dag verandert er niet veel, al kan de zon regionaal wel vaker en vaker tevoorschijn komen. 
De temperatuur loopt vandaag ondanks de wolkenvelden toch weer op tot zomerse waarden. Zeker zodra de opklaringen breder worden kunnen er snel meerdere graden bij komen.
Er waait vandaag een zwakke tot tijdelijk matige noordenwind.

In de loop van de namiddag of vooravond kunnen er vanuit het oosten een aantal buien boven Limburg opduiken. Op de radarbeelden moeten we dus ook in die richting kijken, naar Duitsland dus.
Die buien zullen wegens een gebrek aan hoogtestroming lang over eenzelfde plaats blijven slepen, en zodoende onder de kern van de bui grote neerslaghoeveelheden veroorzaken. Er is uiteraard ook kans op onweer, met lokaal ook talrijke ontladingen.
De zone waarin buien tot ontwikkeling kunnen komen schuift traag op naar het westen, en lijkt ergens tussen Brussel en Limburg tot stilstand te komen. De laatste buien lossen tegen middernacht op in die regio.

Er volgt weer een zwoele nacht naar zondag, met minima rond 17 a 18°C. 
De noordwestenwind blijft grotendeels afwezig.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

22/07/2016 : Voorlopig overal rustig, later kans op nieuwe buien.

Vanochtend heeft het vooral over het noorden van Limburg regionaal stevig geonweerd. De buien ontstonden boven het midden en noorden van de provincie, waardoor het zuiden er niets van heeft meegekregen. Behalve dan even kort in het uiterste zuidoosten, regio Maasmechelen. De felste onweershaarden waren actief in de buurt van Bree, Peer, Hechtel-Eksel, Bocholt, Kaulille, Neerpelt, Overpelt, Hamont-Achel en Lommel.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

 

 

 

 

 

Hosted by HostYou - Powered by Sycro