Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 19 februari : Tijdelijke regendreiging vanuit het westen

Laatste update door Ruben om 18:42

Vannacht zijn er eerst nog brede opklaringen boven Limburg te verwachten. De temperatuur zakt daardoor snel richting het vriespunt, en komt er op de meeste plaatsen ook beneden terecht. In het tweede deel van de nacht komt er echter meer en meer bewolking opzetten, en daarmee wordt de afkoeling dan ook afgeremd. Er kan zodoende tegen zonsopkomst zelfs weer een graadje bijkomen.

Maandag begint de dag nog droog.
Na het middaguur komt een zwakke regenzone vanuit het westen opzetten. Mogelijk weet het uiterste oosten van Limburg er volledig aan te ontkomen, maar in het westen en centrum van de provincie wordt het tussen 16u en 20u waarschijnlijk een beetje nat. De temperatuur blijft steken rond een graad of 5.
De wind waait zwak vanuit het zuiden.

Tijdens de nacht naar dinsdag worden de opklaringen vanuit het oosten breder. Daardoor zijn de laagste temperaturen ook in die hoek te verwachten, met minima rond -2°C. In het westen van de provincie zakt de temperatuur tegen de ochtend tot in de buurt van het vriespunt. Zodoende zijn er overal rijm- en ijsplekken mogelijk.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

16/02/2018 : Ultiem winterweer volgens meerdere weermodellen

Meerdere weermodellen staan momenteel, vrijdagavond, op ontzettend winterweer in de laatste week van februari. Uiteraard vraagt dit nog om bevestiging, maar nu steeds meer modellen hetzelfde pad kiezen begint de kans dat het uitkomt wel aannemelijk te worden.

Bijgevoegd voor de kenners de luchtdrukverdeling en daaraan gekoppeld de temperaturen op 850 hPa voor 10 dagen vooruit. Dat is inderdaad nog ver vooruit, maar de aanzet tot deze kaarten wordt reeds veel eerder gemaakt. Als dit werkelijkheid wordt krijgt Limburg en omstreken te maken met transportkou uit Siberië.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro