Algemeen weerbericht vandaag

Woensdag 24 augustus : Tropisch warm en zonnig

Laatste update door Ruben om 18:52

Het is gedurende een weer-jaar zelden makkelijker om het weer te voorspellen dan momenteel het geval is.
Vannacht blijft het immers helder en droog, woensdag wordt het helder en tropisch warm.
Het enige moeilijke is het inschatten van de maxima die uiteindelijk onder thermometerhut zullen worden bereikt. Gaat dat eerder 33 of 35°C worden? Wel, voor de meeste plaatsen in Limburg zal het iets daartussen worden.
Zeer heet dus. Wellicht kan u thuis in de achtertuin nog hogere waarden op de thermometer zien verschijnen, maar de referentie is nu eenmaal een thermometerhut in open veld boven kortgemaaid gras...
Onweersbuien blijven ver uit de buurt.

Er waait een matige, uitdrogende zuidoostenwind.

Het koelt woensdagavond maar traag af. Na middernacht geraken we uiteindelijk toch beneden 20°C, met tegen de ochtend minima rond 17°C.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

21/08/2016 : Hittegolf of niet...

Nee, ik ben geen vraagteken vergeten in mijn titel. Want 'Hittegolf of niet, het zal sowieso zeer warm zomerweer worden'. Dat wil ik even benadrukken.
Om aan de criteria van een hittegolf te voldoen moet de temperatuur gedurende 5 opeenvolgende dagen boven 25°C uitkomen, waarbij het 3 keer 30 graden of meer wordt. Maar eigenlijk is die term enkel maar leuk voor de statistieken, want wat maakt het voor ons gevoel nu uit of er net wel of net niet (glansrijk) aan de criteria wordt voldaan? 

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments