Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 15 oktober : Op steeds meer plaatsen brede opklaringen

Laatste update door Ruben om 10:59


In het oosten van Limburg is het omstreeks 11 uur overal zonnig. Meer in het westen van de provincie komen er echter nog wolkenvelden voor, maar uit die wolken valt er geen of verwaarloosbaar weinig neerslag.
Gaandeweg zullen er ook dáár brede opklaringen verschijnen.

De temperatuur loopt opnieuw op naar hoge waardes voor de tijd van het jaar. Uiteindelijk zitten er maxima in tussen 22 en 24°C, afhankelijk van de bewolkingsgraad. In het oosten zou het dus misschien één of twee graden warmer kunnen worden dan in het westen van Limburg. Afhankelijk dus van hoe dicht de buien en de bewolking die ermee samenhangt bij Limburg zullen geraken.

Er waait een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind. Tegen de avond zal deze wind wegvallen.

Vannacht blijft het zacht en droog. De minima komen rond 12°C uit.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

10/10/2018 : In de loop van zondag kans op buien. Eerst nog warm.

Het ziet er intussen toch wel naar uit dat er op zondag een einde wordt gemaakt aan ons luxe-nazomertje. In de loop van de dag komt er namelijk een buienzone opzetten vanuit het westen, en zodra deze buien ons bereikt hebben zal de temperatuur serieus terugvallen. Waarschijnlijk zal dit echter pas in de loop van de namiddag of avond gebeuren, waardoor de temperatuur eerst nog tot ruim boven 20°C weet op te lopen. De timing waarop de eerste buien uiteindelijk boven Limburg mogen verwacht worden is echter nog onzeker.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments