Algemeen weerbericht vandaag

Donderdag 26 april : Namiddag enkele lokale buien

Laatste update door Ruben om 08:56

Voormiddag blijft het in Limburg droog, met een wisselend bewolkt weerbeeld.
Namiddag nemen de stapelwolken in omvang toe, en daarmee vergroot dan ook de kans op enkele buitjes. Het zal om lokale gebeurtenissen gaan, wat betekent dat het op meerdere plaatsen ook gewoon droog kan blijven.
Met maxima rond 14°C is het wat aan de frisse kant voor de tijd van het jaar. Er waait een matige tot vrij krachtige westenwind, waardoor het ook fris zal blijven aanvoelen. Tip van de dag: Draag een warmere jas of dikkere trui, en je voelt niet dat het kouder is dan de voorbije dagen...

Tijdens de nacht naar vrijdag zijn er in eerste instantie brede opklaringen aanwezig. Daardoor koelt het onder de koude bovenluchten vlot af, temeer omdat de wind ook zal afzwakken.
Vooral in landelijke gebieden kan de temperatuur tot een graad of vier boven het vriespunt zakken. Tegen de ochtend komt er vanuit het westen wat meer bewolking opzetten, en die zet dan een rem op de afkoeling.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

24/04/2018 : Een poosje normaal lenteweer

Na het warme lenteweer van de voorbije week, zullen we de volgende dagen weer moeten wennen aan normale temperaturen. Een langdurige mooiweer-periode zit er niet meteen meer in, al zou het op vrijdag en mogelijk ook zaterdag op de meeste plaatsen in Limburg droog kunnen blijven.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro