Algemeen weerbericht vandaag

Dinsdag 31 mei : Even een rustdag.

Laatste update door Ruben om 08:57

Vanochtend is het overal in Limburg droog maar bewolkt. In een groot deel van Nederland schijnt de zon, maar die brede opklaringen zijn voorlopig niet voor ons bestemd. Het is waarschijnlijk wachten tot in de loop van de namiddag. Het noorden en meer bepaald noordoosten zullen de zon vandaag vaker te zien krijgen dan het zuidwesten. Die regio leunt immers het dichtst aan tegen de depressiekern welke gisteren verantwoordelijk was voor zoveel regen. Ten westen van die kern krult vandaag zeer veel regen vanaf Engeland en de Noordzee naar Frankrijk, maar wij zijn daar dus van verlost. Verspreid kunnen er wel even enkele kortdurende buitjes naar beneden komen, maar er gaan zeker plaatsen in Limburg te vinden zijn die het volledig droog houden.

De temperaturen doen het vrij aardig, met maxima rond 21°C. De hoogste temperaturen zijn te vinden in het noordoosten. In het zuidwesten blijft het enkele graadjes frisser.
De wind waait afwisselend zwak tot matig uit oostelijke richting.

Even een rustdag dus, maar die 'even' staat er niet voor niets bij... Zie verder.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

30/05/2016 : Nog een laatste buienlijn op komst

Vanuit Duitsland (jawohl) is er nog een nieuwe buienlijn op weg naar Limburg. In die buien worden zo nu en dan nog enkele ontladingen geregistreerd, dus het kan nog steeds even gaan donderen.
Het zwaarste onweer met lokaal ook veel hagel bevindt zich echter ten noorden van ons boven Nederland, en daar krijgt Limburg niet meer mee af te rekenen. Maar onze regenmeters kunnen vanavond dus nog wel wat extra water te slikken krijgen.

Regenradar: 

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

 

 

 

 

 

Hosted by HostYou - Powered by Sycro