Algemeen weerbericht vandaag

Maandag 18 juni : Overwegend bewolkt met soms wat gemiezer

Laatste update door Ruben om 22:51

Vannacht blijft het meestal zwaar bewolkt. De temperatuur zakt in Limburg naar minima rond 13 a 14°C.

Maandagochtend kunnen er regionaal eerst nog enkele opklaringen voorkomen, maar reeds vroeg op de dag zal de bewolking de bovenhand krijgen. Uit die bewolking zou zelfs af en toe wat lichte regen of motregen kunnen vallen. Onvoldoende om een einde te maken aan de droogte, waar vooral het noorden van de provincie mee te maken heeft, maar het kan wel eens voldoende zijn om alles nat te krijgen.

Voor de vele supporters die de wedstrijd in openlucht willen volgen is er echter goed nieuws: vanaf 16 uur zou het stilaan overal droog moeten blijven zodat de laatste druppels tegen 17 uur overal zijn verdwenen.

De temperatuur pitst er een graadje bij ten op zichte van zondag. Maxima rond 21°C zijn overigens perfect normaal voor de tijd van het jaar.
Gedurende een groot deel van de dag waait de westenwind aan gemiddeld 4 Beaufort. In de loop van de avond zwakt deze af naar gemiddeld 2 Beaufort.

De nacht naar dinsdag verloopt droog, met tijdelijk ook enkele opklaringen.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

15/06/2018 : Het klimaat van Limburg: Voetjes op de grond!

"Het is zomer, dus het hoort nu eenmaal zeer warm en droog te zijn". Dat lees en hoor ik geregeld van mede-Limburgers. Maar wat blijkt uit de statistieken: juli is samen met december gemiddeld de natste maand van het jaar. Terwijl de gemiddelde maximumtemperatuur zelfs in juli en augustus beneden 25°C ligt. Een overzicht.

Temperaturen

Uit onderstaand klimatogram blijkt dat de gemiddelde maximumtemperatuur in juni te Kleine Brogel 'slechts' 21°C bedraagt. In juli is dat 23 a 24°C en in augustus valt dat gemiddelde alweer ietsje terug.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments