Algemeen weerbericht vandaag

Vrijdag 17 augustus : Opklaringen vanaf het westen

Laatste update door Ruben om 10:14

In het tweede deel van de nacht heeft het overal in Limburg hard geregend, al viel er op sommige plaatsen 15 tot 20 liter meer dan op andere plaatsen. Van de meetstations van waterinfo.be heeft Houthalen de hoogste neerslagsom opgevangen, met in totaal 27.2 mm. Lokaal in de buurt kan er daar dus gerust ergens 30 mm zijn gevallen. In Genk (Sledderlo) werd er dan weer slechts 8.5 mm opgevangen. Grote verschillen dus over korte afstanden. Pukkelpop zal naar schatting toch ook wel een goeie 20 liter per vierkante meter te pakken hebben gekregen. Nog enkele cijfers: Tessenderlo 15.3 mm, Neeroeteren 13.6 mm, Lummen 17.4 mm en Kanne 8.8 mm.

De regenwolken zijn na 7 uur richting Duitsland doorgeschoven. Om 10 uur is het op de meeste plaatsen nog zwaar bewolkt, maar in het westen is het eerste blauw te zien. Deze opklaringen zullen zich verder naar het oosten uitbreiden. Namiddag blijft het dus ook droog met geregeld zon. Ook de avond zal droog verlopen. 

De temperatuur loopt op naar maxima tussen 22 en 24°C, afhankelijk van de ruimte die de zon namiddag krijgt.
Er waait een zwakke tot soms matige noordwestenwind.

De nacht naar zaterdag verloopt droog en fris. De temperatuur kan tot ongeveer 10°C zakken.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

17/08/2018 : Er viel veel tot zeer veel regen, maar het zwaarste onweer miste Limburg

Overal in Limburg heeft de natuur tijdens de nacht naar vrijdag zijn welverdiende litertjes regenwater gehad. Voor kampeerders was het dan weer minder leuk. Op het neerslagkaartje van waterinfo.be is goed te zien waar er het meeste water naar beneden kwam:

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments