Algemeen weerbericht vandaag

Donderdag 28 mei : Veel bewolking met namiddag grootste kans op wat zon maar ook enkele buien

Laatste update door Ruben om 20:24

Vanavond komt er hoge bewolking opzetten vanuit het westen. Uiteindelijk wordt het vannacht zwaarbewolkt met in de loop van de nacht kans op wat gedruppel. In de loop van de nacht komt er een vrij krachtige zuidwestenwind te staan. Door de bewolking en de vrij krachtige wind zakt de temperatuur niet verder dan 8 à 9°C.

Morgen start de dag zwaarbewolkt met kans op wat gedruppel. Namiddag kunnen verspreid een aantal buien vallen bij de passage van een buienlijn, afgewisseld met enkele opklaringen. Op het einde van de dag neemt de bewolking terug toe vanuit het zuidwesten maar wordt het droog. De strakke wind uit westelijke richting houdt de temperatuur op een bescheiden niveau van 17 à 18°C. Op het einde van de dag en vooral tijdens de avond zal de wind sterk in kracht afnemen.

Weerbericht voor de volgende dagen

Extra weernieuws en informatie

22/05/2015 : Grillige temperaturen in deze meimaand

De gemiddelde temperatuur voor de maand mei ligt momenteel perfect op de gemiddelde waarde van de voorbije 30 jaar.
Maar dat zo'n gemiddelde wordt samengesteld uit uitschieters naar boven en uitschieters naar beneden blijkt dit jaar eens te meer. Ik wil dan ook niet spreken van 'normale', 'te koude' of 'te warme' temperaturen, want in principe zijn al deze waardes normaal voor een maand mei in Limburg. Het kan hooguit aan de koude of warme 'kant' zijn.

Lees verder - Meer nieuws

Het weerbericht voor Limburg werd mede mogelijk gemaakt door:

Neerslagradar, wolkenbeelden en bliksemdetecties

Klik hier voor de rubriek Radar & Satellietbeelden, om te zien waar de eventuele regen of buien zich momenteel bevinden.

 

 

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments