Algemeen weerbericht vandaag

Zaterdag 30 april : Overwegend bewolkt met nog enkele buien.

Laatste update door Ruben om 12:15

Vanochtend regende het nog over het grootste deel van Limburg, maar inmiddels is de regenzone opgeschoven naar het oosten. Over die kant van de provincie is het voorlopig nog druilerig, maar stilaan zal het daar net als in het westen en centrum droger worden. Hoe meer naar het westen hoe groter de kans om nu en dan een glimp van de zon op te vangen.
We moeten echter nog tot de avond rekening blijven houden met een aantal losse buien die het overal nog wel eens of meermaals nat zullen maken. Na 18u verkleint de kans op een bui snel.

De temperatuur klimt maar met moeite tot 10 a 11°C. De wind zal geleidelijk aantrekken vanuit het noorden en het voor het gevoel nog wat killer maken.

Gelukkig is er nog steeds duidelijk beterschap op komst voor zondag, al krijgen we wel nog eerst een koude nacht met kans op grondvorst. De wind voorkomt een nog sterkere afkoeling, en vooral over het oosten kunnen er nog wolkenvelden slepen.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

29/04/2016 : Temperatuurpluim: Opstoot van warmte na woensdag steeds waarschijnlijker.

In de jongste temperatuurpluim van de Europese weercomputer wordt de opstoot van warmte vanaf woensdag bevestigd.
Uiteraard neemt de spreiding tussen de verschillende mogelijke scenario's naar verloop van tijd meer en meer toe, waardoor het nog moeilijk is om precieze cijfers op de temperaturen voor de periode donderdag 5 mei tot zondag 8 mei te plakken, maar het wordt dus wel gevoelig warmer.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro