Algemeen weerbericht vandaag

Donderdag 22 maart : Grijs en regenachtig

Laatste update door Ruben om 17:37

Vanavond is en blijft het in Limburg droog.
In eerste instantie kan het nog vrij makkelijk afkoelen naar minima net boven het vriespunt, maar in het tweede deel van de nacht zal de temperatuur wat oplopen. Dat heeft zowel te maken met de aanspannende zuidwestenwind, als met de dikker wordende bewolking. In de loop van de ochtend zal het dan ook overal in Limburg gaan regenen.

Donderdagvoormiddag valt grotendeels in het water. In Limburg kan er 4 tot 6 liter per vierkante meter verwacht worden.
Namiddag wordt het droger, al blijft het nog wel aan de druilerige kant met soms lichte regen of motregen. De zon hoeft niet verwacht te worden.

De temperatuur blijft steken bij maxima rond 6°C.
Er waait een matige westenwind, waarbij de gemiddelde windsnelheid namiddag terugvalt van 4 naar 3. 's Avonds wordt dat eerder 2 Beaufort.

Tijdens de nacht naar vrijdag verschijnen er opklaringen. Daardoor koelt het af naar minima dicht tegen het vriespunt. Grondvorst is niet uitgesloten.

Weerbericht voor de volgende dagen

Het Weerbericht voor Limburg is mede mogelijk dankzij:

Extra weernieuws en informatie

15/03/2018 : Van +10°C vrijdagmiddag naar -1°C zaterdagmiddag

Tijdens het weekend krijgt Limburg te maken met best een spectaculair weertype. Toch zeker als je het weer-technisch bekijkt, en dus niet in de eerste plaats media-technisch. In de loop van de nacht naar zaterdag komt er immers met een sneltreinvaart koude lucht binnen, waardoor het tegen de ochtend overal in Limburg aan het vriezen is. Volgens de laatste weerkaarten zou de temperatuur zaterdag overdag niet eens meer boven het vriespunt uitkomen. Dit als gevolg van transportkou en vooral ook dikke wolken.

Lees verder - Meer nieuws

Kernactiviteiten Ruben Weytjens

Hosted by HostYou - Powered by Sycro 

Comments