vrijdag 5 juni

Zeer wisselvallig en fris

In de loop van de voormiddag zijn er op heel wat plaatsen in Limburg reeds meerdere buien gevallen. Tussen 12 en 14 uur zal er een intense buienlijn van west naar oost over de provincie trekken. Deze zal eerst het noordwesten bereiken, het zuidoosten komt als laatste aan de beurt.
In de kern van de buienzone kan het een poosje hevig regenen. Zeer lokaal is er ook hagel mogelijk en er kunnen ook een aantal losse donderklappen vallen. Aan de achterzijde van de buienlijn, welke duidelijk te zien is op de radarbeelden, zullen er echter verspreid nog nieuwe buien opduiken.

Tegen de avond kan er dan ook op heel wat plaatsen meer dan 10 liter per vierkante meter zijn gevallen. Al kunnen de verschillen doorheen de provincie van plaats tot plaats best hoog oplopen. Dit dus vanwege het buiige karakter, waardoor uitschieters tot 15 a 20 liter mogelijk zijn.

Het blijft vandaag fris voor de tijd van het jaar. Veel meer dan 15°C zal er nergens op de thermometer verschijnen. Er waait hierbij ook nog eens een matige tot vrij krachtige westenwind, welke het voor het gevoel nog wat frisser zal maken. Buiten de buien kunnen er rukwinden tot zo'n 50 km/u voorkomen, maar tijdens sommige buien zou dit lokaal wel eens naar 60 a 70 km/u kunnen oplopen.

In de nacht naar zaterdag wordt het droger met misschien nog enkele lokale, lichtere buien.
Het blijft wel vrij winderig. De temperatuur duikt weer vlot beneden de 10 graden Celsius.

Laatste update: Ruben - 12:00u | Powered by BNS hybrIT

vr 03 mei

8
16
80
ZW4

Eerst nog regenachtig, namiddag stilaan overal droog.

Vrijdagochtend kan het eerst nog nat zijn. In de loop van de voormiddag verdwijnt de regenzone naar het noorden. Aan de achterzijde blijft het droog maar vrij fris. Veel meer dan een graad of 15 mogen we niet meer verwachten. Voor die 15°C hebben we dan ook nog de hulp van de zon nodig. Het is voorlopig nog de vraag of deze daarvoor in de loop van de namiddag voldoende ruimte tussen de wolkenvelden krijgt.

Er waait een pittig windje vanuit het zuidwesten.


Update donderdag 2 mei, 9:07

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 04 mei

6
17
65
Z2-3

Overwegend droog met kans op enkele buien

Zaterdag blijft het meestal droog maar er zullen in de loop van de dag ook enkele buien moeten passeren. Daar kan je dan pech of geluk mee hebben. Terwijl het op sommige plaatsen toevallig droog weet te blijven, zullen er op andere plaatsen verschillende buien vallen.

De temperatuur zal namiddag ergens tussen 16 en 18°C liggen, afhankelijk van de bewolkingsgraad.
Er waait een zwakke tot soms matige zuidenwind.


Update donderdag 2 mei, 9:03

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 05 mei

9
17
65
ZW3-4

Voorlopig nog onzeker weerbeeld

Het weerbeeld voor zondag is momenteel nog onzeker. Verschillende weercomputers komen met verschillende berekeningen. Van langdurig druilerig tot vrij zonnig en droog. De temperatuur blijft in de buurt van 17 a 18°C hangen.


Update woensdag 1 mei, 12:44

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

ma 06 mei

10
18
60
ZW4

Wisselvallig

Maandag wordt het wisselvallig met een grote kans om in de loop van de dag meerdere buien te pakken te krijgen.
De temperatuur kan tussen de buien oplopen naar een graad of 18.
 

Update donderdag 2 mei, 9:03

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting