donderdag 18 april

Een grotendeels droge dag.

Na de enorme wisselvalligheid van de voorbije dagen ziet het er voor vandaag een heel stuk droger uit. In het tweede deel van de namiddag kunnen er enkele lokale buitjes over Limburg trekken maar verder blijft het toch wel droog. Mét ook regelmatig ruimte voor de zon.

Met maxima tussen 11 en lokaal 13°C is het toch nog steeds vrij frisjes. Op een beschut plekje in de zon kan het uiteraard altijd aangenamer aanvoelen, vooral wanneer de zon even wat meer ruimte krijgt.

De wind blijft matig uit het noorden tot noordwesten waaien waardoor het koudegevoel in open vlakte wat wordt aangewakkerd.

In de nacht naar vrijdag blijft er vrij veel wind staan waardoor het niet al te sterk kan afkoelen. De temperatuur blijft dus veilig uit de buurt van het vriespunt.

Laatste update: Ruben - 10:44u | Powered by BNS hybrIT

do 02 mei

13
22
85
ZW3-4

In het tweede van de namiddag koelere temperaturen. 's Avonds regionaal veel regen.

In de loop van donderdag zal er zich een depressiekern van zuid naar noord over onze provincie verplaatsen. 
Ten noorden van de kern bevinden zich de warme luchtmassa's waarin temperaturen boven 20°C haalbaar zijn. Ten zuiden ervan is het al snel een graad of 5 koeler.
Volgens de laatste weerkaarten kan het in het noorden van de provincie nog een graad of 23 worden alvorens de koelere lucht binnenstroomt. In het zuiden worden de maxima kort na het middaguur bereikt, in het noorden enkele uren later.

In de loop van de avond zal het op steeds meer plaatsen gaan regenen. Dit is toch wel een aandachtspunt om de volgende 24 uur goed op te volgen vanwege de mogelijk grote neerslagsommen in 3 tot 6 uur tijd. Momenteel berekenen verschillende weermodellen neerslagsommen tot meer dan 60 liter per vierkante meter in het noorden van Nederlands Limburg en mogelijk ook over Luik en Luxemburg. Daar zal dan moeten worden rekening gehouden met eventuele 'flash floods' waarbij een enorme massa water plots van de hellingen naar beneden komt. (Aandachtspunt voor campings!) Een kleine verschuiving kan de grote neerslagsommen ook boven Belgisch Limburg doen uitkomen. 

De wind komt uit het zuidwesten en wordt matig van kracht.


Update woensdag 1 mei, 11:34

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

vr 03 mei

8
16
50
ZW4

's Ochtends nog regenachtig, daarna droog.

Vrijdagochtend kan het eerst nog nat zijn. In het eerste deel van de voormiddag verdwijnt de regenzone naar het noorden. Aan de achterzijde blijft het droog maar vrij fris. Veel meer dan een graad of 15 mogen we niet meer verwachten. Voor die 15°C hebben we dan ook nog de hulp van de zon nodig. Het is voorlopig nog de vraag of deze daarvoor in de loop van de namiddag voldoende ruimte tussen de wolkenvelden krijgt.

Er waait een pittig windje vanuit het zuidwesten.


Update woensdag 1 mei, 12:26

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 04 mei

6
17
60
W2-3

Overwegend droog

Zaterdag bevinden regenzones zich dicht in onze buurt en dat maakt de verwachting nog altijd onzeker. De verschillende weercomputers komen nog steeds met belangrijke verschillen op de proppen, van langdurige regenval tot volledig droog. We houden momenteel dus sowieso best rekening met wisselvalligheid, waarbij de kans op regen het grootst is na het middaguur. Mogelijk kan deze kans de volgende dagen worden afgebouwd. 

De temperatuur zal namiddag ergens tussen 15 en 18°C liggen, afhankelijk van de bewolkingsgraad.


Update woensdag 1 mei, 12:39

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

zo 05 mei

9
17
65
ZW3-4

Voorlopig nog onzeker weerbeeld

Het weerbeeld voor zondag is momenteel nog onzeker. Verschillende weercomputers komen met verschillende berekeningen. Van langdurig druilerig tot vrij zonnig en droog. De temperatuur blijft in de buurt van 17 a 18°C hangen.


Update woensdag 1 mei, 12:44

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting