Pukkelpop 2018

Pukkelpop 2018

tot


Samengevat

Het wordt een vrij warme editie met echter toch wel verschillende gezichten. Woensdag kan het festival onder ideale omstandigheden van start gaan, met zomerse temperaturen en veel zon. Donderdag wordt dan meteen de warmste dag met maxima rond 30°C, maar in de loop van de avond vergroot dan ook de kans op buien. Of zo'n bui op z'n hevigst over Kiewit zal trekken is vooraf niet te voorspellen, maar het is wel iets om in de gaten te houden. Vanaf vrijdagmiddag blijft het dan voor de rest van het festival droog. Vrijdag worden maxima rond 23°C bereikt en zaterdag kan dat nog iets meer zijn. 


Van dag tot dag

Woensdag 15 augustus 2018

Woensdag blijft het droog met veel zon en aangename zomertemperaturen. De temperatuur bereikt een maximum rond 27°C, en dat is ook nog ongeveer de temperatuur wanneer de poorten van het festivalterrein om 18 uur zullen openen. Na zonsondergang (20.59 uur toch al) koelt het wel vrij vlot af, met tegen 23 uur nog zo'n 19°C op de thermometer. Het minimum komt in de buurt van 15°C uit.
Doordat de wind 's avonds volledig wegvalt blijft het echter nog wel lang aangenaam.

Donderdag 16 augustus 2018

Donderdag zal de temperatuur na zonsopkomst (6.26 uur) snel oplopen. Tegen de middag is het al dik 25°C, en in de loop van de namiddag sluipt de temperatuur naar waardes dicht in de buurt van 29°C. In thermometerhut welteverstaan, dus open een festivalweide kan het in de massa zeker meerdere graden warmer worden.
De UV-index loopt op naar een piek rond niveau 6 omstreeks 14 uur. Het is dus nog steeds belangrijk om zonnecrème te smeren. Na 16.30 uur wordt dat overbodig.

In de loop van de avond komt er stilaan hoge bewolking opzetten. Het blijft in eerste instantie nog droog, maar ergens rond 20 uur zal de wind plots van zuidwest naar noordwest draaien en ietsje aanwakkeren. Daarmee stroomt er snel koeldere lucht binnen en kan het vanaf zonsondergang zelfs fris gaan aanvoelen. Het valt dus zeker aan te raden om een trui of vestje mee te nemen. En ook een regenjas of poncho zou later op de avond nog van pas kunnen komen, want er is best een grote kans op buien. Hoe intens die buien gaan zijn moeten we nog even afwachten, maar er zou onweer van kunnen komen. 

Vrijdag 17 augustus 2018

Vrijdag trekken de laatste lokale buien in de loop van de ochtend en voormiddag weg richting Duitsland.
Er volgt dan boven Kiewit een afwisseling tussen zon en wolken. De temperatuur loopt namiddag op naar een maximum rond 23°C. Prima festivalweer dus!
De UV-index heeft niets met de temperatuur te maken en bereikt dus ook weer een piek rond niveau 6. Laat je dus niet verrassen door zonnebrand.

Zaterdag 18 augustus 2018

Ook op zaterdag blijft het droog. Op deze laatste dag van het festival loopt de temperatuur op naar 24 a 25°C, en in de massa kan het dus nog wat warmer worden. 
De matige zuidwestenwind kan dan voor wat verkoeling zorgen. Een regenjas is dus overbodig, maar iets tegen de kou tijdens de late uurtjes is wel aan te raden.


Kampeerders kunnen zondag overigens rustig onder prima omstandigheden hun spullen opruimen. En neem alsjeblieft alles weer mee, zoals ik dat als goed opgevoede jongeman steeds deed...
Het getuigt van weinig klasse en respect als je een puinhoop achterlaat.