wo 30 nov

2
8
20
N1-2

Mist, wolken maar op vele plaatsen een droge dag

Woensdag is er eerst kans op mist. Verder blijft het overwegend bewolkt en droog. Lokaal zou het eens even kunnen miezeren.

De wind kiest voor het noorden en de temperatuur geraakt niet meer hoger dan een graad of 7.


Update maandag 28 november, 20:36

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

do 01 dec

3
6
2
NO2-3

Droog

Donderdag blijft het droog met afwisselend wolkenvelden en opklaringen. Er komt stilaan een transport van frissere luchtmassa's op gang waardoor de maxima in de buurt van 6°C blijven steken.

In de nacht naar vrijdag kan de temperatuur het vriespunt benaderen. Dit op voorwaarde dat de opklaringen breed genoeg worden.


Update maandag 28 november, 14:33

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 02 dec

0
5
2
O1-2

Rustig, droog en vrij fris

Vrijdag blijft het droog met een zwakke wind uit het oosten.
Het wordt weer een stapje kouder met nog maxima rond 4 of 5°C.

Indien er in de nacht naar zaterdag voldoende opklaringen verschijnen kan de temperatuur onder het vriespunt duiken.
Neerslag wordt er niet verwacht dus het risico op gladheid blijft beperkt.


Update maandag 28 november, 14:31

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 03 dec

-1
3
3
NO2-3

Vrij koud

Zaterdag wordt het een vrij koude winterdag. De temperatuur blijft na een koude start beneden 5°C steken. Op de meeste plaatsen zal een graad of 3 het hoogst haalbare zijn.
Momenteel wordt er geen neerslag in de buurt van Limburg voorzien.
De wind komt uit het noordoosten en wordt zwak tot matig van kracht.

In de vooravond zal de temperatuur alweer snel tot het vriespunt zakken. Tijdens de nacht naar zondag zal het dan ook meerdere graden gaan vriezen. Het blijft droog maar het blijft uiteraard altijd opletten voor eventuele rijmplekken op de wegen.


Update maandag 28 november, 20:27

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 04 dec

-3
3
15
O2

Koud maar droog

Zondag blijft het koud. Er bestaat momenteel een kleine kans op wat sneeuwvlokjes en een grote kans dat het droog blijft.
's Ochtends zal het vriezen, vroeg in de namiddag wordt het een graad of 3.


Update maandag 28 november, 14:58

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Het is goed mogelijk dat de eerste helft van december kouder zal verlopen dan normaal vanwege overwegend noordelijke tot oostelijke luchtstromingen. Dit betekent niet dat het dagelijks tot nachtvorst zal komen, want wanneer de bewolking toeneemt zal het moeilijk zijn om de temperatuur beneden het vriespunt te krijgen. Maar gedurende nachten met brede opklaringen kan het soms flink koud worden met bijvoorbeeld minima tussen -3 en -5°C. Echte ijsdagen met dus overdag aanhoudend negatieve temperaturen lijken er niet meteen in te zitten. Voorlopig is de kans op sneeuw ook klein, maar voor sneeuw zijn we steeds afhankelijk van details welke vaak pas kort van tevoren duidelijk worden.
We mogen echter ook niet blind zijn voor de scenario's waarbij er een verzachting optreedt en de winter weer tot ver buiten onze omgeving wordt teruggedrongen. Want ook deze opties zien we nog steeds terugkomen in de pluimverwachtingen.


Weerkaarten voor een termijn van 7 dagen en verder vooruit zijn per definitie onbetrouwbaar.
Voor een goede inschatting van zekerheden, onzekerheden en de marges die we in acht moeten nemen zijn we voor deze termijn altijd aangewezen op de pluimverwachtingen.
Cijfers in eender welke app voor een termijn van 7 dagen en verder vooruit zijn dus ook onbetrouwbaar aangezien deze slechts één van de vele mogelijke scenario's voorstellen als een voorspelling.Update maandag 28 november - 19:45