di 19 feb

5
11
45
W4-2

Eerst wolken, later opklaringen

Dinsdagochtend kan het eerst nog wat regenen, maar de regenzone zal in de loop van de ochtend snel doorschuiven en onze provincie verlaten via het oosten. In de loop van de dag worden de opklaringen dan vanuit het westen weer geleidelijk breder.
De temperatuur geraakt aan maxima rond 11°C.

Tijdens het eerste deel van de dag waait de wind aan gemiddeld 3 tot 4 Beaufort uit het westen. In de loop van de namiddag en avond zal die wind luwen naar 2 tot 1 Beaufort.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 20 feb

6
11
25
ZW3-4

Wisselend bewolkt

Woensdag blijft het waarschijnlijk droog en zacht.
De verwachting begint echter wel steeds meer onzekerheden in te houden, als gevolg van de onzekere exacte positie van een sturend hogedrukgebied ten zuidoosten van Limburg. Deze positie is uiteraard van belang voor de windrichting, en daarmee ook de bewolkingsgraad (zee-invloeden?) en temperaturen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 21 feb

6
14
5
ZW3-4

Zacht en droog

Ook op donderdag is er geen kentering naar een meer normaal weertype voor de tijd van het jaar te verwachten.
Bij maxima rond 14°C kan de natuur vlotjes verder gaan met ontluiken, met alle risico's van dien voor het geval dat het in maart of april nog eens stevig zou gaan vriezen. 

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 22 feb

3
15
5
N1-2

Zacht en meestal zonnig

Vrijdag zet het lenteweertje door met opnieuw temperaturen tot om en bij 15°C.
Het blijft meestal zonnig en dus ook droog.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update zaterdag 16 februari; 10.30 uur

Op basis van de pluimverwachtingen kunnen we concluderen dat de winter er totaal geen zin meer in heeft, en dat de temperaturen in Limburg ook op lange termijn (tot 10 dagen vooruit) vaak meer dan 5°C boven normaal blijven uitkomen.
Het blijft ook meestal droog.

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link.