za 06 jun

7
18
35
W3-5

Vrij fris en met over het zuiden enkele buien

Ook op zaterdag blijft de temperatuur beneden de kaap van 20 graden. Afhankelijk van de bewolkingsgraad komen de maxima ergens tussen 16 en 18°C uit. De wolken zullen het weerbeeld domineren en het zal niet overal heel de dag droog blijven. Hoe meer naar het noordwesten, hoe groter de kans dat dit wél zal lukken. Grote neerslagsommen zijn er sowieso niet te verwachten.

Vooral in het tweede deel van de dag komt er een stevig windveld te staan. De rukwinden kunnen dan soms 50 km/u halen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 07 jun

7
17
70
ZW4-5

Verspreid enkele buien

Zondag begint de dag nog droog. Namiddag borrelen de stapelwolken op en soms kunnen daaruit buien ontstaan. Sommige buien kunnen gepaard gaan met onweer.

Het wordt op de meeste plaatsen in Limburg niet warmer dan 17 graden. Lokaal zou er tijdens een bredere opklaring misschien 18 graden kunnen inzitten.

Er komt een vrij krachtige zuidwestenwind te staan, met vooral tijdens buien windstoten rond 50 km/u.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

ma 08 jun

10
18
70
ZW3-4

Wisselvallig

Maandag moet Limburg opnieuw rekening houden met buien. Deze buien zullen zoals gewoonlijk niet gelijkmatig over de provincie worden verdeeld. Op sommige plaatsen zou zo'n bui gepaard kunnen gaan met onweer.

Met maxima rond 18 graden is het nog altijd wat te fris voor begin juni.

 

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

di 09 jun

10
19
35
W4

Wisselvallig

Dinsdag blijft het wisselvallig met een goede kans om één of meerdere buien te pakken te krijgen.
Net als de voorgaande dagen bestaat er hierbij opnieuw kans op onweer.

Indien er tussen de buien voldoende ruimte komt voor de zon zou de temperatuur namiddag dicht in de buurt van 20 graden kunnen uitkomen.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

wo 10 jun

10
18
45
N3

Overwegend droog

Ook op woensdag blijft de temperatuur nog beneden 20°C steken.
De wind komt immers uit het vrij frisse noorden. Het weerbeeld oogt wisselend bewolkt, met kans op enkele buien. Het zal echter veel vaker droog dan nat zijn.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update dinsdag 2 juni - 9.41 uur

Tot midden volgende week blijft het koel met maxima beneden 20 graden. Grote neerslagsommen zijn voorlopig niet te verwachten, maar waarschijnlijk krijgt de natuur wel af en toe een beetje water om er weer even tegen te kunnen. Meer dan 10 tot 15 liter zal er de komende week op de meeste plaatsen vermoedelijk niet bij elkaar worden gesprokkeld. De structurele droogte gaat zodoende zeker niet zomaar verdwijnen.
Intussen laten verschillende berekeningen het tegen 10 of 11 juni weer flink opwarmen naar zomerse temperaturen van 25 graden en meer.

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link