ma 15 aug

20
28
35
W2-4

Zwoel met kans op een (onweers)bui

Maandag wordt het minder warm dan tijdens het weekend. Vanwege de hogere luchtvochtigheid zal het echter zwoeler aanvoelen.
Als de temperatuur oploopt tot meer dan 25°C wordt de hittegolf in stand gehouden. En die kans is best groot. 

In de loop van de dag kunnen er enkele buien tot ontwikkeling komen. Lokaal kan dat mogelijk gepaard gaan met onweer en veel neerslag in korte tijd. Een grootschalig buiencomplex met regen voor iedereen staat niet op de weerkaarten. Dit betekent dus dat het op meerdere plaatsen volledig droog zou kunnen blijven.


Update zaterdag 13 augustus, 8:24

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 16 aug

17
29
15
ZW1-2

Grote kans op een droge dag

De kans is groot dat het dinsdag op de meeste plaatsen volledig droog blijft.
De temperatuur bereikt afhankelijk van de bewolkingsgraad een maximum tussen 28 en 31°C.
Er waait hierbij een zwakke tot meestal matige wind uit richtingen tussen west en zuidwest.

De nacht naar woensdag verloopt droog.

Update zaterdag 13 augustus, 8:20

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 17 aug

17
27
70
O1-2

Zon, wolkenvelden en kans op buien

Woensdag wordt de kans op buien een stuk groter. Toch is het niet zeker dat het overal in Limburg nat wordt.
Reeds vanaf de voormiddag moet er echter rekening worden gehouden met de kans op een aantal buien. Ook namiddag en 's avonds blijft die mogelijkheid aanwezig. Lokaal kan zo'n bui best intens worden met veel neerslag in korte tijd en onweer erbij.

De temperatuur loopt op naar een maximum tussen 25 en 28°C. Er waait hierbij een zwakke wind uit overwegend oostelijke richting.


Update zaterdag 13 augustus, 14:01

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 18 aug

16
24
65
NO2-3

Wisselvallig maar meestal droog

Donderdag krijgen we een afwisseling van zon, wolken en verspreid een aantal buien.
De wolkenvelden zorgen ervoor dat de temperatuur beneden 25°C blijft steken. Daarmee zou er dan ook een einde komen aan de hittegolf die op de meeste plaatsen op maandag 8 augustus begon.

Omvangrijke en soms intense regenzones worden momenteel niet ver uit onze buurt berekend waardoor het geen verrassing mag zijn indien de volgende berekeningen er ook voor onze omgeving natter uit komen te zien.

Update zaterdag 13 augustus, 14:39

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Het wordt stilaan minder warm en ook wat wisselvalliger. De maxima kunnen in het tweede deel van de week en ook tijdens het weekend van 20 en 21 augustus ergens tussen 23 en 26 graden worden verwacht.
Heuse regendagen liggen voorlopig niet in het verschiet, het zal eerder bij lokale buien blijven waarbij het op sommige plaatsen ook heel de dag droog kan blijven. Wanneer de kans op buien het grootst wordt weten we hooguit enkele dagen van tevoren.
Mogelijk wordt het in de laatste week van augustus weer gevoeliger warmer, maar van meer dan een vage trend kunnen we momenteel nog niet spreken.

Weerkaarten voor een termijn van 7 dagen en verder vooruit zijn per definitie onbetrouwbaar.
Voor een goede inschatting van zekerheden, onzekerheden en de marges die we in acht moeten nemen zijn we voor deze termijn altijd aangewezen op de pluimverwachtingen.
Cijfers in eender welke app voor een termijn van 7 dagen en verder vooruit zijn dus ook onbetrouwbaar aangezien deze slechts één van de vele mogelijke scenario's voorstellen als een voorspelling.Update zaterdag 13 augustus -  14:06 uur