vr 23 apr

-1
14
10
NO3

Droog

Vrijdag wordt een droge dag met brede opklaringen.
Na een frisse start loopt de temperatuur op naar een maximum rond 14°C. Daarmee zitten we nog altijd aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.

In de nacht naar zaterdag valt de temperatuur terug richting het vriespunt. Aan de grond zal het overal gaan vriezen, lokaal mogelijk ook op anderhalve meter hoogte. Momenteel ziet de temperatuurverwachting er wel iets minder koud uit in vergelijking met vrijdagochtend omdat er tegen de ochtend tijdelijk meer wolken worden verwacht.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 24 apr

1
13
2
N3-4

Droog met veel zon

Zaterdag waait er een matige noordenwind door Limburg. Volgens de laatste weerkaarten kan de temperatuur oplopen naar een maximum tussen 12 en 15°C. De zon zal vaak onverstoord haar gang kunnen gaan. Achter glas of uit de wind kan het dus wel aangenaam vertoeven zijn.

De UV-index loopt op naar een piek rond niveau 5, opgepast dus voor zonnebrand.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 25 apr

1
15
5
NO2-3

Droog

Zondag verandert er niet veel aan het weerbeeld.
Er waait nog altijd een zwakke tot matige noordoostenwind door Limburg. Deze droogt de meeste wolken uit, al zou de zon misschien af en toe wel eens wat meer concurrentie van onschuldige middelhoge bewolking kunnen krijgen.

Volgens de laatste weerkaarten zou de temperatuur weer wat winst kunnen boeken richting 15 of misschien wel 16 graden.
Er mag een matige oostenwind verwacht worden.

In de nacht naar maandag is er kans op lokale grondvorst.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

ma 26 apr

1
15
5
O2-3

Meestal zonnig

Maandag wordt een grotendeels zonnige dag.
De wind komt uit het oosten en de temperatuur kan oplopen naar een maximum tussen 14 en 17°C.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update dinsdag 20 april - 17:00

De kans is groot dat de temperatuur deze maand beneden de kaap van 20 graden blijft. Neerslag van betekenis is er niet te verwachten.
Wanneer het 's nachts voldoende helder blijft kan de temperatuur steeds dicht in de buurt van het vriespunt uitkomen. Het blijven dus spannende tijden voor de fruitteelt en wijnbouw in Limburg.

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link