zo 17 okt

4
14
5
Z1-2

Rustig en droog

Ook voor zondag leveren de weermodellen ons momenteel droge kaarten. Bij een zwakke zuidenwind kunnen we maxima in de buurt van 14°C verwachten. De dag begint wel koud met kans op lokale grondvorst.

In de nacht naar maandag komt er zachtere lucht binnen. Daardoor blijft de temperatuur boven +5°C.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

ma 18 okt

7
15
70
ZW4

Nog lange tijd droog

In de loop van maandag schuift een regenzone vanuit het westen dichterbij. Gezien de termijn is de timing nog erg onzeker maar de kans is groot dat het eerste deel van de dag in Limburg nog droog verloopt.
De temperatuur komt uit op een maximum rond 15°C.

In de nacht naar dinsdag worden er zeer zachte luchtmassa's aangevoerd. De temperatuur zal daardoor oplopen naar ongeveer 13°C rond zonsopgang. Daar kan dan ook wat regen bij komen kijken, geen grote hoeveelheden. De wind wakkert aan tot gemiddeld 4 Beaufort uit het zuidwesten.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 19 okt

13
19
25
ZW3-4

Zwoel met veel wolken

Dinsdag worden er subtropische luchtmassa's richting Limburg getransporteerd. De temperatuur kan daarbij oplopen naar maxima rond 19 of lokaal misschien even 20°C. Verwacht echter geen brede opklaringen want de wolken zullen ruim in de meerderheid zijn. Het blijft meestal droog maar wat lichte regen of motregen valt niet uit te sluiten. De wind wakkert aan tot gemiddeld 4 en soms 5 Beaufort. Er zijn rukwinden mogelijk tot in de buurt van 50 km/u.

Er zijn computerberekeningen die de wind tegen woensdagochtend laten aanwakkeren tot 5 a 6 Beaufort met rukwinden rond 70 km/u. Dit is dus interessant om op te volgen. De kaarten zijn zeker nog niet volledig geschud.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

wo 20 okt

12
17
95
ZW5-6

Regen en wind

Woensdag begint de dag nog zacht. De temperatuur loopt tijdelijk op naar maxima ergens tussen 15 en 20°C. In de loop van de namiddag of avond zal er gevoelig koelere lucht binnenstromen.

Het ziet ernaar uit dat het ook een natte en zeer winderige dag zal worden. Gedurende de dag zal het vaak regenen, soms licht en soms harder.
De wind wakkert verder aan tot gemiddeld 5 a 6 Beaufort met rukwinden rond 70 km/u. Deze maximale snelheid zal tegen woensdag waarschijnlijk nog wel enkele keren moeten worden bijgesteld want niet alle weermodellen zitten momenteel op één lijn.

Ook in de nacht naar donderdag blijft het hard waaien en waarschijnlijk valt er ook dan nog regelmatig regen.

Lees meer
65%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update vrijdag 15 oktober - 10:59

Na woensdag wordt het koeler met maxima tussen 12 en 15°C. Van tijd tot tijd kan er ook regen vallen.
 

Winterverwachting.

Over de volgende winter valt er net als de voorbije 100 jaar geen zinnig woord te zeggen. Bepaalde media hebben zich de voorbije weken helaas weer voor de kar van het lobby-apparaat van energieleveranciers laten spannen door zogezegd wetenschappers te citeren die verklaren dat de winter kouder dan normaal zal verlopen. Geen enkele van deze profeten is echter serieus te nemen en velen werken waarschijnlijk gewoon in opdracht van dit lobby-apparaat. Het effect op onze energierekening is inmiddels bekend. Ik ben er zeker van dat 95 tot 99% van zichzelf respecterende meteorologen geen uitspraak zal doen over het komende winterseizoen. Zij die dat wél doen zitten vermoedelijk in geldnood.

Ik roep onze media dan ook op om niet mee te doen aan dit spel van persoonlijke verrijking op kap van de bevolking. Het voorspellen van een koude winter is interessant voor de clickbait maar stort vele mensen in de miserie. Die mensen kunnen alleen nog maar hopen dat het niet toevallig eens écht een keer een koude winter wordt. Dat zullen we echter pas eind februari kunnen concluderen. In ieder geval: als het bij ons te koud wordt zal het op andere plaatsen te warm zijn...
Wie het tóch niet kan laten vraag ik vriendelijk om tegenover die ene "wetenschapper" die een koude winter voorziet ook 95 tot 99 andere wetenschappers aan het woord te laten. (bladvulling gegarandeerd!)

Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link