za 05 dec

-1
5
10
ZW3-4

Fris en winderig.

Zaterdag bevindt Limburg zich tussen verschillende neerslagzones in. Het ziet er inmiddels naar uit dat we voldoende marge hebben om uit te kunnen gaan van een volledig droge dag.

Het blijft bij maxima rond 4 a 5 graden en dat is enkele graden aan de koude kant voor de tijd van het jaar. 
In de nacht naar zondag zal het ook licht gaan vriezen. Op voorwaarde dat het voldoende helder blijft. Sneeuw is er dus ook niet te verwachten.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

zo 06 dec

-1
4
25
ZO2-3

Grote kans op een droge dag

Volgens de laatste weerkaarten is de kans groot dat het op zondag droog blijft in Limburg.
Neerslagzones bevinden zich echter dicht in onze buurt, waardoor een kleine verschuiving op de weerkaarten uiteindelijk toch nog wat neerslag tot over Limburg kan brengen.

Mocht er wat uit de lucht komen vallen, dan zou die neerslag mogelijk een winters karakter kunnen krijgen. Maar het is dus zeker nog te vroeg om al sneeuw aan te kunnen kondigen voor Limburg. Indien er in de Ardennen neerslag valt zal dit waarschijnlijk om sneeuw gaan. 

Het zal in Limburg in ieder geval wel een frisse dag worden met maxima rond een graad of 4.

Bij opklaringen in de nacht en ochtend is het opletten voor rijm- of ijsplekken.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

ma 07 dec

0
5
70
ZW3

Kans op neerslag

Maandag is er kans op neerslag al is het nog niet zeker of die neerslag Limburg ook zal weten te bereiken.
Mocht dat gebeuren dan kan het om regen of smeltende sneeuw gaan. In de loop van de volgende dagen zal er hierover waarschijnlijk meer duidelijkheid komen.

Bij brede opklaringen kan het in de nacht naar dinsdag enkele graden gaan vriezen. Bij veel wolken zal de temperatuur boven het vriespunt blijven. 

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

di 08 dec

-1
5
10
Z3-1

Droog

Voor dinsdag zien de weerkaarten er momenteel droog uit.
Het blijft wel frisjes met maxima om en bij 5 graden. 

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

wo 09 dec

-1
4
30
W0-1

Rustig en fris

Op woensdag wordt het rustig en licht winters.
Er waait een zwak windje uit het westen en de temperatuur ligt beneden het langjarig gemiddelde.

De kans is groot dat het droog blijft, maar gezien de termijn vraagt dit om bevestiging.

Lees meer
65%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Update donderdag 3 december - 12:54

Het blijft de komende tijd vrij koud met licht winterse trekjes. 's Nachts kan het bij voldoende opklaringen licht vriezen maar overdag wordt het toch steeds 4 tot 6 graden.
Voorlopig blijven depressies net te noordelijk om Limburg onder voldoende koude luchtmassa's voor sneeuwkansen te doen verzeilen. 

Het is daarbij een interessant (en voor winterliefhebbers pijnlijk) feit dat we 40 jaar geleden met dezelfde weerkaarten waarschijnlijk wél regelmatig met sneeuw te maken zouden hebben gekregen. Momenteel is ons Limburgse klimaat immers reeds zo'n 2 tot 3 graden warmer dan toen. En een fors koude-reservoir is ook in het hoge noorden niet aanwezig, waardoor die kou dus niet op transport naar Limburg kan worden gezet. De poolstreken warmer veel sneller op dan Limburg waardoor een noordenwind dus ook vaak minder kou met zich meebrengt dan een halve eeuw geleden het geval was.


Een trend voor de lange termijn kan doorgaans worden afgeleid uit de pluimverwachtingen. Deze kan u zelf raadplegen via onderstaande knop.
Verwachtingen voor een termijn van meer dan 6 dagen vooruit bevatten immers sowieso onzekerheden (fouten), en die onzekerheden zijn dus te ontdekken met behulp van deze pluimverwachtingen. Meer info via deze link