do 07 jul

15
21
80
NW3-4

Frisser en kans op wat regen

Donderdag daagt er meer bewolking op boven Limburg en dan kan er ook regen vallen. Grote neerslagsommen worden er niet verwacht.
Ondanks de wolken en matige noordwestenwind kan de temperatuur toch makkelijk oplopen tot 20 a 22 graden.


Update zondag 3 juli, 11:34

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

vr 08 jul

12
24
5
N3

Droog met maxima rond 24°C

Vrijdag loopt de temperatuur op naar een maximum rond 24°C. Er komt een matige noordenwind te staan waardoor de warmte vooral goed voelbaar is op beschutte plekjes. Voormiddag zijn er amper wolken aanwezig, namiddag verschijnen er stapelwolken maar er blijft tussendoor ook ruimte voor de zon. De kans op een bui is erg klein.


Update dinsdag 4 juli, 9:45

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

za 09 jul

12
23
10
NW3-4

Droog met een matige noordwestenwind

Zaterdag blijft het in Limburg droog. De zon krijgt wel geregeld concurrentie van wolkenvelden. Het wordt maximaal een graad of 23 maar daarbij waait er wél een matige noordwestenwind. Die zal het op onbeschutte plaatsen wat frisser doen aanvoelen, zeker wanneer de zon verscholen zit achter de wolken.


Update dinsdag 5 juli, 9:55

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

zo 10 jul

14
22
15
NW2-4

Wisselend bewolkt met een strakke noordwestenwind

Het weerbeeld voor zondag is momenteel nog onzeker. De Europese weercomputer komt namelijk met beduidend meer wolken op de proppen dan de Amerikaanse weercomputer. Meer of minder wolken heeft uiteraard ook z'n weerslag op de temperaturen. Vandaar dat er een marge op de maxima zit van 19 tot 25°C. De volgende dagen zullen we wellicht een beter zicht krijgen op de te verwachten bewolkingsgraad.

Er zal in ieder geval opnieuw een matige noordwestenwind komen te staan waardoor het tijdens bewolkte perioden best wat fris kan aanvoelen.


Update dinsdag 5 juli, 10:00

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

Trendverwachting

Waarschijnlijk zal de temperatuur vanaf 10 juli in stijgende lijn gaan. Het is echter nog te vroeg om al te speculeren over een mogelijke hittegolf. De kans is sowieso groter dat we met maxima tussen 25 en 30 graden te maken zullen krijgen.
Voorts wordt er amper neerslag over onze omstreken berekend.

Ondertussen vormt er zich weer een enorm hitte-bastion boven het noorden van Afrika en later mogelijk ook zuiden van Spanje. Het is logisch dat sommige modelberekeningen deze hitte op ultra-lange termijn tot over Limburg berekenen. Maar weerkaarten voor zo'n termijn zijn volkomen onbetrouwbaar en zullen er in de volgende berekening sowieso weer compleet anders uitzien. Laat ons dus niet naar de weerkaart van één modelberekening op een termijn van meer dan 10 dagen vooruit kijken en daar sensatie of fantasieën rond gaan zoeken. Zolang we in de temperatuurpluimen geen duidelijk signaal zien verschijnen waarin extreme berekeningen worden ondersteund door talrijke 'lijntjes' is er geen reden om er aandacht aan te besteden. Die lijntjes moeten dan sowieso ook nog eens binnen de termijn van 10 dagen vooruit verschijnen.


Update maandag 4 juli - 9:54 uur