vrijdag 21 januari

Meestal droog

Vanavond valt er hier en daar nog even een lokale bui maar stilaan wordt het overal definitief droog.

Vannacht kan het in sommige regio's een graadje gaan vriezen. Het wordt dan ook opletten voor lokale rijm- of ijsplekken, vooral op plaatsen waar het in de loop van donderdag nat is geworden. Dit soort speldenprikjes is echter het enige tot waartoe de winter van 2022 de komende tijd in staat lijkt.

Vrijdag kunnen er tijdens de voormiddag een aantal lokale buien vallen, doorgaans onder de vorm van korrelhagel of smeltende sneeuw.
Namiddag neemt de kans op zo'n lokale bui verder af. Periodiek zal er ruimte komen voor de zon.

Het wordt maximaal een graad of 6 bij een zwakke tot vrij matige westenwind.

Tijdens de nacht...

Laatste update: Ruben - 17:38u | Powered by ESSEC Business

Het weer voor de volgende dagen

Op donderdag en vrijdag kunnen er een aantal lokale buien vallen, soms met een winters karakter. Het blijft echter veruit overwegend droog.
Vanwege de wolken blijven de nachten aan de zachte kant. Overdag wordt het +6 a +7°C.
Met een honkvast hogedrukgebied boven Centraal Europa is er vanaf het weekend weinig beweging te verwachten. De winter maakt voorlopig geen schijn van kans om eens uit te pakken boven de Lage Landen.

za 22 jan

2
7
40
NW2

Bewolkt maar meestal droog

Zaterdag trekken er vanuit het westen veel lage wolken over Limburg.
Er zou tijdelijk eens wat regen kunnen vallen maar grote hoeveelheden worden er zeker niet verwacht.

De temperatuur bereikt een maximum rond 7°C en de wind waait meestal zwak uit noordwestelijke richting.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

zo 23 jan

4
7
15
W1-2

Grijs

Zondag wordt het een rustige en grijze dag.
De temperatuur bivakkeert rond een graad of 7.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

ma 24 jan

5
8
10
ZO0-1

Rustig en zacht

Maandag bedraagt de luchtdruk boven Limburg ongeveer 1036 hPa. Dit betekent rustig en droog weer. Het weerbeeld is echter minder zeker, aangezien we weer gaan moeten afwachten hoe vlot we onder het grijs vandaan kunnen geraken. 

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

di 25 jan

2
7
15
N0-1

Rustig en droog

Het weerbeeld voor dinsdag is momenteel nog onzeker. Mogelijk zal er regionaal of zelfs overal mist of hardnekkige lage bewolking voorkomen.
In dat geval blijft de temperatuur ergens rond +4°C steken. Indien er brede opklaringen verschijnen kan het echter +7 a +8°C worden.

Het blijft overal droog met een zwakke wind uit richtingen tussen west en noord.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

wo 26 jan

3
7
30
W2-4

Vrij zacht

Woensdag blijft het vrij zacht winterweer. 's Ochtends vriest het niet en namiddag kan het gemiddeld een graad of 7 worden.
Mogelijk zou er in de loop van de dag een neerslagzone dicht in de buurt kunnen komen maar dat gaan we nog even moeten afwachten.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

Ruben Weytjens Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen. Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen