dinsdag 3 augustus

Op vele plaatsen een droge dag.

Vannacht is het eerst overal droog. In het tweede deel van de nacht neemt de kans op buien in het zuiden van de provincie toe. Hoe meer naar het noordwesten hoe groter de kans dat het droog blijft. De temperatuur valt terug naar een minimum rond een frisse 11°C.

Dinsdag maakt vooral het zuidoosten van Limburg gedurende de ochtend kans op regenbuien. Op de meeste plaatsen blijft het echter droog.
Ook namiddag blijft het op veruit de meeste plaatsen droog. 's Avonds kunnen er verspreid over de provincie enkele lokale buitjes vallen maar op de vele plaatsen maken we er een volledig droge dag van.

De temperatuur loopt afhankelijk van de bewolkingsgraad op naar een maximum tussen 20 en 22°C.
Er staat amper een zuchtje...

Laatste update: Ruben - 20:35u | Powered by ESSEC Business

Het weer voor de volgende dagen

De volgende tijd krijgen we méér van hetzelfde: De temperatuur blijft enkele graden beneden het langjarig gemiddelde steken en van tijd tot tijd kan er wat regen of een bui vallen.
Het zal echter veel vaker droog dan nat zijn en ook de zon zal van tijd tot tijd de nodige ruimte krijgen maar een garantie op ergens een volledig droge dag is voorlopig niet te geven.

De details zullen vanwege het wisselvallige karakter soms op korte termijn kunnen wijzigen. Zo kan het er soms voor een bepaalde periode plots droger, zonniger en warmer uitzien. Maar omgekeerd kan het ook eens een poosje somberder en frisser blijven dan het samenvattende weerbeeld voor een bepaalde dag vooraf aangaf.
 

wo 04 aug

14
22
55
W0-1

Kalm met hier en daar een bui

Met maxima tussen 20 en 22 graden is het ook op woensdag vrij fris voor de tijd van het jaar. 
Volgens de laatste weerkaarten zal er echter amper een zuchtje wind staan waardoor het voor het gevoel niet meteen fris zal aanvoelen. In de vochtige atmosfeer kan het op zonnige momenten zelfs wat zwoel gaan aanvoelen.

Op heel wat plaatsen kan het heel de dag droog blijven, hier en daar kan er eens een bui vallen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 05 aug

11
23
75
ZW3

Overwegend droog

Voor donderdag ziet het er momenteel overwegend droog uit voor Limburg. Van tijd tot tijd komt er ook ruimte voor de zon al zullen de wolken over heel de dag bekeken toch het vaakst in de meerderheid blijven. De kans op enkele lokale buien valt op dit moment echter nog niet weg te wuiven.

Met maxima tussen 21 en 23°C komt er geen schot in de temperaturen. De wind komt uit het zuidwesten en haalt gemiddeld 3 Beaufort, wat overeenkomst met zo'n 15 tot 20 km/u.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 06 aug

13
21
75
ZW4-5

Winderig en wisselvallig

Vrijdag krijgen we afwisselend zon en wolken maar de wolken zullen toch wel vaak in de meerderheid zijn.
Van tijd tot tijd kan er ook weer wat regen of een bui vallen.
De maxima komen rond of net boven 20°C uit.

Er komt een vrij krachtige zuidwestenwind te staan met geregeld windvlagen tussen 40 en 50 km/u.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

za 07 aug

14
22
80
W2-3

Wisselvallig

Zaterdag blijft het wisselvallig met kans op één of meerdere buien.
Tussen de buien loopt de temperatuur op naar een maximum tussen 21 en 24°C. De hoogste temperaturen zijn dus te verwachten op de plaatsen waar het het langst droog blijft.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

Ruben Weytjens Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen. Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen