Donderdag in de loop van de dag een fikse afkoeling

Ruben - 28/06/2022 - 20:32

Donderdag kan het in Limburg in de loop van de voormiddag nog snel opwarmen. We bevinden ons dan nog nipt in warme luchtmassa's maar vanuit het westen komen er snel veel koelere luchtmassa's opzetten. Op de precieze timing zit er nog wat rek. Mogelijk kan de temperatuur in het uiterste oosten van de provincie nog even oplopen naar waardes dicht in de buurt van 30°C. Tegen de vooravond zal daar dan een graad of 15 van verloren zijn gegaan. Mocht de koelere lucht ons iets eerder weten te bereiken dan zal de temperatuurschok wat minder extreem zijn. Maar de koelere lucht zal dus sowieso Limburg overspoelen.

Temperatuurverwachting GFS donderdag 14 uur

Bron: Weerplaza
gfs_14 28062022 14.png

Temperatuurverwachting GFS donderdag 17 uur

Bron: Weerplaza
gfs17 28-6 17.png

Bij deze afkoeling wordt er ook neerslag berekend. Dat kan gaan om regen maar vooral in het oosten zouden er mogelijk ook onweersbuien mee gepaard kunnen gaan. Dit zal in de loop van woensdag duidelijk moeten worden.

Neerslagverwachting weermodel GFS voor donderdag 17 uur

clipboard30 28-6-2022 regen.png

NEERSLAGVERWACHTING WEERMODEL ECMWF VOOR DONDERDAG 17 UUR

Bron: Kachelmannwetter.com
clipboard34 280622 nppec.png

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen