Zomerse ontwikkelingen

Ruben - 04/05/2022 - 12:59

Voor een blik op de lange termijn is het altijd aangewezen om naar de temperatuurpluimen te kijken. In deze grafieken kunnen we namelijk snel zien op er een betrouwbare trend op de weerkaarten staat. Vaak moeten we dan al snel concluderen dat we best niet verder dan 6 a 7 dagen vooruit kijken. Momenteel zien we echter een duidelijke trend naar zomerse ontwikkelingen tussen 10 en 15 mei. Volgens heel wat scenario's in de temperatuurpluim zal de temperatuur in die periode namelijk op zoek gaan naar 25°C en meer.

Temperatuurpluim

eps_pluim_tt_06380 4-5.png

Wie weet komt de kaap van 30°C zelfs binnen bereik... het is vanuit de huidige uitgangssituatie zeker mogelijk tegen 13 mei. In de pluim zien we voor die termijn vanzelfsprekend ook nog koelere scenario's. Wordt vervolgd. 
Voor wie moeite heeft met lezen wat er staat: Weytjens voorspelt niet dat het 30°C wordt, Weytjens schrijft dat het misschien zou kunnen maar dat dit nog absoluut niet zeker is.

Uit de neerslagpluim kunnen we concluderen dat er het nog lange tijd zeer droog blijft. Daar kunnen wat eventuele schermutselingen op zaterdag niets aan veranderen.

Neerslagpluim

eps_pluim_rr_06380 4-5-22.png