www.rubenweytjens.be op startscherm smartphone/tablet

Waarom geen apart programma (app) ?

Ik begrijp dat het tegenwoordig heel erg hip is om een app te hebben. Maar is een app in dit geval eigenlijk wel een meerwaarde? Alleen dán heeft het zin om dit aan te bieden, niet voor de show of omdat het bij de tijd hoort...

Ik ben er na een grondige analyse zelf van overtuigd dat deze weersite dankzij Drupal 8 geen app meer nodig heeft. De website is namelijk volledig responsive, d.w.z schalend voor alle beeldschermen. Hierdoor gedraagt de website zich nagenoeg hetzelfde als een app, waarin de informatie netjes in het scherm wordt geplaatst. Je kan bijvoorbeeld ook doorheen het weerbericht voor de volgende dagen swypen.

Bovendien is het grote voordeel nu dat je geen app moet downloaden en installeren, waardoor er geen geheugen van je gsm moet worden gebruikt. Zo hou je meer ruimte over voor bijvoorbeeld foto's. Daarenboven zou je met een app regelmatig updates moeten installeren, terwijl dat bij een website niet nodig is. 

Het enige wat je nu desgewenst nog even moet doen is een knop naar deze website op het startscherm van je smartphone plaatsen. Zie beneden voor een uitleg over hoe je dit doet.

Het is goed mogelijk dat er in de toekomst tóch nog een app van Weerman Ruben Weytjens komt, maar deze app zal dan gemaakt worden voor extra functionaliteiten, los van de weersverwachtingen. Daarover ten gepaste tijde meer informatie.

Hoe plaats ik de link naar www.rubenweytjens.be op mijn startscherm?

Voor Samsung kan je deze werkwijze volgen:

android1
android2

Voor iPhone-gebruikers ziet het er iets anders uit:

iphone1

De rest zal zichzelf wel uitwijzen, naar analogie met de werkwijze voor Samsung en andere Android-gebruikers.
Veel surfgenot!