Bloesembar 2019 - Velm

Bloesembar 2019 - Velm

tot

Het weerbericht voor Velm

Update woensdag 24 april 2019

Donderdag 25 april

Voor donderdagnamiddag en -avond staan er veel wolken op de weerkaarten. Uit die wolken kan er regio Velm ook af en toe wat lichte regen vallen. Geen grote hoeveelheden, maar soms wél voldoende om nat van te worden.
De temperatuur bereikt namiddag een maximum rond 16°C en valt tegen middernacht terug naar zo'n 11 a 12°C.

Namiddag waait er een stevige zuidenwind welke gemiddeld 5 Beaufort haalt. Er zijn rukwinden tot zo'n 50 km/u mogelijk. Na 17 uur zal de wind snel luwen. Tegen 20 uur blijft er nog 2 Beaufort over.

Vrijdag 26 april

Vrijdagnamiddag en - avond blijft het volgens de meeste weerkaarten helemaal droog. Een garantie op een volledig droge avond is er nog niet te geven, maar de kans dat er in Velm na 17 uur druppels zullen vallen is echt wel klein.

Namiddag wordt een maximumtemperatuur rond 17°C bereikt. In de loop van de avond koelt het af naar zo'n 9°C tegen 1 uur 's nachts. Dit zijn overigens perfect normale temperaturen voor eind april.

De wind bereikt namiddag een gemiddelde snelheid rond 3 a 4 Beaufort. De windvlagen blijven beperkt tot maximaal 30 km/u. In de loop van de avond wordt dan zo'n 2 Beaufort. 

Zaterdag 27 april

Voor zaterdag staat er helaas veel regen op het programma. Dikke wolken trekken van west naar oost over Velm en zullen dikwijls regen loslaten. Bij momenten kan het zelfs flink doorregenen. De zonnewarmte wordt dus tegengehouden en de druppels zorgen voor extra verkoeling, waardoor het niet warmer wordt dan 11 a 12°C. Een groot contrast dus met het zomerweer van een week geleden, maar ook dít is april...

Waarschijnlijk zal er periodiek vrij veel wind waaien, vooral aan de voorzijde en achterzijde van een depressiekern die in de loop van de dag van noordwest naar zuidoost over België trekt. In de buurt van de kern zal de wind sterk luwen.
Meer dan 5 Beaufort en rukwinden tot zo'n 50 a 60 km/u zijn er voorlopig echter niet te verwachten, al vraagt dit nog om opvolging en eventueel bijstellingen. De exacte koers van de depressiekern wordt namelijk belangrijk, en vaak ligt deze zelfs 24 uur van tevoren niet helemaal vast. Hoe dichter de kern boven Velm passeert, hoe rustiger het windveld blijft.
 

Zondag 28 april

Voor zondag is de verwachting momenteel (woensdag) nog behoorlijk onzeker. Volgens sommige computerberekeningen zal er regio Velm opnieuw veel regen vallen. Andere berekeningen maken het dan weer een stuk droger, met echter wél kans op een aantal buien. De kans dat het volledig droog blijft is zeer klein.

De temperatuur blijft beneden 15°C, maar of dat dan eerder 14 dan wel 11°C wordt zal sterk afhangen van de wolken en eventuele regenval. Wordt vervolgd.

Meer informatie via www.bloesembar.com