Schots Weekend

Schots Weekend

tot

Landcommanderij Alden Biesen, Rijkhoven-Bilzen

Samengevat

Tussen vrijdagavond en zondagavond blijft het zo goed als droog. Onweer is dan ook niet te vrezen. 
De temperatuur blijft vrijdag beneden 20°C, maar zal tijdens het weekend dagelijks enkele graden winst boeken. 
Van de wind zijn er ook geen problemen te verwachten. 

Vrijdag 7 september

De dag gaat nog droog van start. Vanaf de late voormiddag neemt de kans op enkele buien toe. De buien zullen van west naar oost trekken. Vermoedelijk zal de laatste druppel in Rijkhoven vóór 16 uur vallen, al zit hier altijd wel een beetje rek op. Voor de avonduren ziet het er alvast droog uit.
De temperaturen zijn ietwat aan de frisse kant voor de tijd van het jaar, met maxima rond 18°C. In de loop van de avond zal het ook snel afkoelen, mede dankzij de brede opklaringen. De temperatuur zal na middernacht zelfs beneden 10°C zakken.

Zaterdag 8 september

Zaterdag kan er in de ochtend eerst mist of laaghangende bewolking voorkomen. Geleidelijk zal het wisselend bewolkt worden, en het blijft regio Rijkhoven heel de dag droog. De temperatuur doet er ook enkele graadjes bij, met uiteindelijk maxima rond 20 a 21°C.
Er waait een zwakke tot tijdelijk matige zuidwestenwind.
's Avonds koelt het wat minder sterk af in vergelijking met de avond voordien, en de temperatuur blijft ook 's nachts boven 10°C. Het blijft droog.

Zondag 9 september

Zondag zal het voormiddag overwegend bewolkt zijn, met misschien even een lichte bui erbij. De kans dat het droog blijft is echter groter.
Namiddag worden de opklaringen breder en blijft dan ook helemaal droog.
Als de opklaringen tijdig arriveren kan er zelfs 23°C inzitten.
Namiddag zal er tijdelijk wat meer wind staan uit het zuidwesten tot westen, met een gemiddelde snelheid van 3 Beaufort. Na 18 uur zal deze wind snel luwen.


Meer info over dit evenement op www.schotsweekend.be

Schotsweekend