Theater op de Markt 2017 - Neerpelt

Theater op de Markt 2017 - Neerpelt

tot

Het weerbericht voor Theater op de Markt op maandag 30 oktober 2017

Vandaag blijft het veruit overwegend droog, met een kleine kans op een lokale bui. De kans om een bui te pakken te krijgen is kleiner in vergelijking met gisteren. Maar als het er dan toch van komt zal het net als gisteren slechts van korte duur zijn. Op de radarbeelden kan het er regelmatig naar uitzien dat er buien op koers liggen richting Neerpelt, maar de meeste buien sterven boven land uit alvorens Neerpelt wordt bereikt.
Er zal ook geregeld ruimte zijn voor de zon. Die zon zal om 17u15 achter de horizon verdwijnen.

De temperatuur blijft opnieuw steken rond maximaal 11 a 12°C. Vanavond zal het ook snel afkoelen.

De wind doet het vandaag rustig aan. Vanmiddag rond 14u kan het even matig waaien (2-3 Beaufort), maar tegen 16u zal die wind weer luwen.

Het weerbericht voor Theater op de Markt op zondag 29 oktober 2017

Vandaag wordt gemiddeld bekeken een aardige najaarsdag. Na de regenvlagen en rukwinden gedurende de vroege ochtenduren blijft het de rest van de dag meestal droog. Meestal, en mits wat meeval zelfs volledig. Toch moet er rekening gehouden worden met een aantal lokale buien welke in de loop van de dag vanuit Nederland komen afgezakt. Of zo'n bui uiteindelijk ook boven Neerpelt terechtkomt is niet te voorspellen, al zit Neerpelt wel min of meer op de eerste rij in vergelijking met de rest van Limburg. In ieder geval zijn de buien slechts van korte duur zijn omdat er ter hoogte van de buienwolken nog flink wat wind staat. Rond de buienwolken is er geregeld flink wat ruimte voor de zon.

Op neushoogte valt het met de wind intussen wel mee. Na een piek met rukwinden tussen 60 en 70 km/u vanochtend (Kleine Brogel 61 km/u, Eindhoven 72 km/u) is het inmiddels rustiger. Er blijft vanmiddag nog wel een matige noordwestenwind waaien, maar in de loop van de vooravond zal die wind luwen naar 2 Beaufort rond 20u. Later wordt dat zelfs 1 Beaufort. 

Deze wind voert wel koele lucht naar onze omgeving. De maxima voor vandaag zijn reeds vanochtend bereikt en schommelden rond 13°C. Vanmiddag zit er echter nog hooguit 11°C in en in de loop van de vooravond zal de temperatuur snel terugvallen. Tegen 20u is het nog een graad of 7, en tegen middernacht wordt dat 5°C. Uiteindelijk kan het aan de grond zelfs lichtjes gaan vriezen.

Het weerbericht voor Theater op de Markt op zaterdag 28 oktober 2017

Vandaag blijft het in Neerpelt tot de avond valt droog. Over de timing waarop de eerste regendruppels vervolgens boven Neerpelt verwacht kunnen worden bestaat zelfs op minder dan 12u van tevoren nog onduidelijkheid. Volgens sommige weermodellen kan het al tussen 17u en 18u wat gaan miezeren, terwijl andere berekeningen het regionaal nog tot 22u droog houden. Uiteindelijk volgt er dan wel een natte nacht naar zondag, dus de meeste regen is sowieso voor vannacht en zondagochtend.

In de loop van deze zaterdag zal de wind verder aanwakkeren. Vanmiddag zijn er windvlagen tot 40 km/u mogelijk. Vanavond wordt dat al eens een keer 50 km/u, en tijdens de nacht naar zondag zit er een uitschieter tot 60 km/u in. Tegen zondagochtend zullen de windsnelheden dan weer geleidelijk wat minder hoog oplopen, al blijft er nog tot zondagmiddag flink wat wind staan.

De temperatuur schommelt namiddag rond 12°C, maar kan in de loop van de avond zelfs wat winst boeken. Om 20u kan het zelfs een graad of 14 zijn. Het blijft ook de rest van de nacht zeer zacht, met dank aan de regenwolken.

Het weerbericht voor Theater op de Markt op vrijdag 27 oktober 2017

Het blijft vandaag - vrijdag 27 oktober - veruit overwegend droog boven Neerpelt. Ook de zon zal van tijd tot tijd van de partij zijn. Toch kan er op basis van de laatste weerkaarten (vrijdagochtend, zie beneden) geen absolute garantie op een volledig droge dag worden gegeven. Een aantal weermodellen voorzien immers een kleine kans op een zeer tijdelijk buitje. Dat kan op elk moment van de dag passeren, maar de kans om er eentje te pakken te krijgen is het grootst tussen 17u en 19u. Het zou dus kunnen dat een paraplu voor een buiten-evenement geen overbodige luxe is, maar de kans is groot dat een jas volstaat.
Die jas is sowieso nodig vanwege de temperaturen, want het wordt vandaag iets frisser in vergelijking met de voorbije dagen. De temperatuur bereikt nog maximaal 14°C, al kan het onder de opklaringen namiddag wel tijdelijk warmer aanvoelen met het zonnetje op het lijf. Tenminste uit de wind, want die wind zal toch wel matig gaan waaien met plaagstootjes tot 35 km/u. De windrichting is noordwest, en dat weet je dat die wind best schraal zal aanvoelen.