zondag 19 mei

Warm wisselvallig weer

Vandaag krijgen we min of meer hetzelfde weer als gisteren. We ontwaken onder een zwaarbewolkte hemel waar af en toe wat lichte regen kan uitvallen. Daarna wordt het tijdelijk droog maar heel waarschijnlijk zal de zon er vandaag nauwelijks aan te pas komen.

Uit de dikke bewolking ontstaan in de namiddag buien. Onweerachtige buien behoren nog altijd tot de mogelijkheid. Het is nu onmogelijk om te zeggen waar die buien gaan vallen, controleer daarom regelmatig de buienradars op deze website. Onthoud evenwel dat buien even snel kunnen verdwijnen als ze zijn ontstaan. De modellen geven wel aan dat hoe zuidelijker je in onze provincie woont, hoe meer kans op buien.

De maxima blijven het vandaag ook heel goed doen: 22 °C  in de namiddag is...

Laatste update: Ruben - 08:21u | Powered by Essec-BNS

Het weer voor de volgende dagen

De volgende dagen blijft het licht wisselvallig met wel elke dag kans op een buitje. De zon is later op de week wel weer vaker te zien.  De temperatuur situeert zich rond de 20°C.
 

ma 20 mei

11
21
40
NW3-4

Zwaar bewolkt met kans op buien

Ook maandag blijft het onstabiel in de atmosfeer. Er kunnen vanaf de middag nog enkele buien vallen. De temperatuur loopt op tot net boven 20 graden, wat normaal is voor deze tijd van het jaar. Door de matige wind uit het noordwesten zal het echter frisser aanvoelen.

Lees meer
75%

Zekerheid weersverwachting

di 21 mei

11
18
40
NW2-3

Zwaar bewolkt met kans op een bui

Dinsdag blijft het grotendeels zwaarbewolkt. Er kunnen verspreid nog enkele buien vallen maar de kans is veel groter dan het in jouw regio gewoon droog blijft.

De wind waait matig uit het noordwesten waardoor het frisser zal aanvoelen in vergelijking met de vorige dagen.

Lees meer
60%

Zekerheid weersverwachting

wo 22 mei

11
20
25
NW2

Afwisselend opklaringen en wolkenvelden

Vandaag krijgen we een afwisseling van zon en wolken. Die wolkjes kunnen soms een buitje lossen, al zal dit een zeer plaatselijk fenomeen zijn. Sommige modellen houden het zelfs helemaal droog vandaag. Doordat de zon vandaag voldoende ruimte krijgt, loopt de maximum temperatuur op tot 19 à 20 °C. Dit zijn de normale temperaturen voor de tijd van het jaar.

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

do 23 mei

9
21
30
ZW3

Belgisch zomerweer

De dag start zonnig en droog maar in de loop van de voormiddag neemt de bewolking toe. Kleine buitjes blijven mogelijk, al is de kans dat het droog blijft veel groter.

Kortom, typisch Belgisch (zomer)weer want ook de temperaturen blijven gematigd: zo'n 21 graden.

Lees meer
40%

Zekerheid weersverwachting

Ruben Weytjens Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen. Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen