maandag 22 april

Meestal zonnig

Vandaag is het opnieuw een zonovergoten dag, al zal de hemel niet meer altijd zo strak blauw zijn als de voorbije twee dagen. Er zal namelijk van tijd tot tijd meer hoge bewolking voor komen, deels veroorzaakt door Sahara-stof en vooral ook wat meer vocht in de hogere luchtlagen. Uiteraard is er uit die dunnen witte sluiers geen neerslag te verwachten.

Er komt vandaag wat meer wind te staan in vergelijking met zondag. Die wind waait aan gemiddeld 4 Beaufort uit het oosten. Gelukkig hebben vele fietsen tegenwoordig een batterij... 

De temperatuur bereikt ondanks de wind toch weer een bijna-zomers maximum rond 23 a 24°C. 

Ook vanavond en tijdens de nacht naar dinsdag blijft er 3 tot 4 Beaufort uit het oosten waaien.

Laatste update: Ruben - 10:42u | Powered by Essec-BNS

Het weer voor de volgende dagen

Tot en met dinsdag blijft het warm en droog. 
Vanaf woensdag vergroot de kans op buien en tegen het eind van de week verzeilen we in koelere luchtmassa's. Vrijdag zal een tiental graden koeler zijn dan exact een week geleden.

di 23 apr

11
22
5
O3-4

Aanhoudend warm

Ook op dinsdag mag er nog warm lenteweer worden verwacht, met dus opnieuw maxima boven 20°C.
Het blijft ook droog en meestal zonnig. Mogelijk zullen er namiddag vanuit het zuiden wel buientoppen boven Wallonië te zien zijn.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 24 apr

12
22
55
Z4-5-3

Warm en winderig, toenemende kans op buien

Woensdagvoormiddag is het nog overal droog. De wind zal een opvallende rol gaan spelen, met tegen de middag 5 Beaufort uit het zuiden.
Namiddag vergroot de kans op één of meerdere buien. 
De temperatuur loopt nog op naar maxima tussen 21 en 23°C, afhankelijk van de ruimte die de zon tussen de stapelwolken door zal weten te krijgen. Deze waarden worden waarschijnlijk vóór 14 uur bereikt. In het tweede deel van de namiddag zal het wat afkoelen.

In de vooravond zal de vrij krachtige zuidenwind wat luwen naar gemiddeld 3 Beaufort. Vooral tussen 17 uur en 20 uur is de kans op buien groot. Mogelijk gaat er op sommige plaatsen onweer mee gepaard, maar voorlopig lijkt grootschalig gedonder niet aan de orde.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 25 apr

12
17
60
ZW3

Wisselvallig

In de loop van donderdag dringt er zich koelere lucht op vanuit het westen. Mogelijk halen we in Limburg, of enkel in het oosten van de provincie, eerst nog even 20°C. Maar de kans is groot dat we uiteindelijk toch wel in koelere luchtmassa's verzeild geraken. Het is per slot van rekening ook nog steeds maar april...

Lees meer
70%

Zekerheid weersverwachting

vr 26 apr

8
15
70
W3-4

Wisselvallig en frisser

Vrijdag kunnen er een aantal buien van west naar oost over Limburg trekken.
De temperatuur bereikt nog een maximum rond 15°C.
Dit bij en matige westenwind.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

Ruben Weytjens Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen. Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen