maandag 18 februari

Meestal zonnig. Tijdens de nacht naar dinsdag wat regen.

Het blijft vandaag nog zonnig tot zonsondergang. Omstreeks 17.55 uur zakt de zon achter de horizon.

Vanavond en tijdens de nacht naar maandag blijft het in Limburg grotendeels helder en dus ook droog.
Op neushoogte blijft de temperatuur positief, met minima tussen +2 en +4°C . Laag boven de bodem kan het een graadje vriezen.

Ook op maandag zal het eerder lente dan winter lijken. Er komt opnieuw veel ruimte voor de zon, al zal deze zon wel van tijd tot tijd versluierd worden door hoge bewolking.
Pas in de loop van de avond komt er vanuit het westen meer bewolking opzetten.
De wind wakkert aan tot een matige 3 Beaufort uit het zuidwesten.

In het tweede deel van de nacht naar dinsdag schuift er een...

Laatste update: Ruben - 15:28u | Powered by Essec-BNS

Het weer voor de volgende dagen

Op dinsdag en woensdag is het tijdelijk wat minder zacht, maar vanaf donderdag geeft het vroege voorjaarsweer opnieuw vol gas.

di 19 feb

5
11
45
W4-2

Eerst wolken, later opklaringen

Dinsdagochtend kan het eerst nog wat regenen, maar de regenzone zal in de loop van de ochtend snel doorschuiven en onze provincie verlaten via het oosten. In de loop van de dag worden de opklaringen dan vanuit het westen weer geleidelijk breder.
De temperatuur geraakt aan maxima rond 11°C.

Tijdens het eerste deel van de dag waait de wind aan gemiddeld 3 tot 4 Beaufort uit het westen. In de loop van de namiddag en avond zal die wind luwen naar 2 tot 1 Beaufort.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

wo 20 feb

6
11
25
ZW3-4

Wisselend bewolkt

Woensdag blijft het waarschijnlijk droog en zacht.
De verwachting begint echter wel steeds meer onzekerheden in te houden, als gevolg van de onzekere exacte positie van een sturend hogedrukgebied ten zuidoosten van Limburg. Deze positie is uiteraard van belang voor de windrichting, en daarmee ook de bewolkingsgraad (zee-invloeden?) en temperaturen.

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

do 21 feb

6
14
5
ZW3-4

Zacht en droog

Ook op donderdag is er geen kentering naar een meer normaal weertype voor de tijd van het jaar te verwachten.
Bij maxima rond 14°C kan de natuur vlotjes verder gaan met ontluiken, met alle risico's van dien voor het geval dat het in maart of april nog eens stevig zou gaan vriezen. 

Lees meer
80%

Zekerheid weersverwachting

vr 22 feb

3
15
5
N1-2

Zacht en meestal zonnig

Vrijdag zet het lenteweertje door met opnieuw temperaturen tot om en bij 15°C.
Het blijft meestal zonnig en dus ook droog.

Lees meer
85%

Zekerheid weersverwachting

Ruben Weytjens Noorderlichtman

Naast weerman voor Limburg ben ik ook noorderlichtman in IJsland, Finland, Noorwegen en Spitsbergen. Want zoals ik weersverwachtingen voor Limburg maak, zo maak ik noorderlichtverwachtingen voor het hoge noorden.

Noorderlicht is voor mij het mooiste natuurfenomeen dat wij hier op Aarde met onze blote ogen kunnen waarnemen. Het komt in Limburg slechts zeer zelden voor, maar ten noorden van de noordpoolcirkel maak je tijdens heldere nachten een goede kans om het te zien. Ik reis daarom ook vaak naar het noorden van Europa om dit verschijnsel te kunnen zien, soms prive maar vaak ook als gids/reisleider.

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen