Voorlopig geen warme dagen in het verschiet

Ruben - 02/05/2019 - 10:28

Dat het van vrijdag tot en met maandag best fris wordt voor de tijd van het jaar is reeds meerdere dagen duidelijk.
Maar op basis van de laatste pluimverwachtingen kunnen we nu ook stellen dat er in de dagen nadien niet meteen een herstel richting warme dagen te verwachten is. Daarmee worden in het weerjargon dagen van 20°C en méér bedoeld.
De kans op nachtvorst gaat er vanaf dinsdag wél uit, wat te maken heeft met de vele wolken die boven Limburg worden voorzien. Het heeft geen zin om verder dan vrijdag 10 mei te willen kijken vanwege de enorme spreiding tussen de verschillende scenario's, welke op grote onzekerheid wijst.

Getuige de temperatuurpluim van het Europese weermodel ECMWF op donderdagochtend 2 mei:

Temperatuurpluim 02052019

Tijdens het weekend blijft het overwegend droog met een aantal lokale buien. In de loop van volgende week kan er meer regen worden verwacht. Althans volgens de huidige trend die we kunnen bespeuren in de neerslagpluim:

Neerslagpluim 02052019

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen