Waaruit verdient Ruben zijn inkomsten?

Beste bezoeker, weerliefhebber,

Regelmatig wordt mij de vraag gesteld hoe ik professioneel weerman kan zijn zonder op TV of in de kranten te verschijnen.
Wel dat kan door jullie! Doordat jullie massaal deze site bezoeken, en daarmee deze site aantrekkelijk maken voor adverteerders. 

Vandaar ook al de advertenties die op mijn site zijn opgenomen. Alleen zó kan ik mijn informatie gratis aanbieden aan alle bezoekers. Zonder dat je dus een account moet aanmaken, waarop je eerst gratis en later tegen betaling mag meelezen. Zoals dat tegenwoordig op vele nieuwssites het geval is...

Op mijn site staan verschillende soorten advertenties.
In de eerste plaats zijn er de automatisch gegenereerde advertenties van Google, gebaseerd op de gegevens die Google van u heeft weten te verzamelen dankzij de fameuze cookies. Er worden dus gepersonaliseerde advertenties getoond, in de hoop dat deze de aandacht zullen trekken zodat de site van de adverteerder bezocht wordt.

Maar er zijn ook advertenties te vinden via zogenaamde affilatie-netwerken. Dit zijn advertenties die iedereen te zien krijgt en waarmee ik een commissie kan verdienen. Het werkt zo: U klikt op zo'n advertentie en komt terecht op de website van de adverteerder.  U bestelt daar een product en betaalt hetzelfde bedrag als wanneer u rechtstreeks naar deze website zou zijn gegaan. Alleen krijg ik er nu een commissie voor.
Denk dus misschien eens aan uw weerman wanneer u online een aankoop voor Sinterklaas of Kerstmis wil doen...

Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de vaste adverteerders uit Limburg. Kleine en grotere lokale bedrijven die betalen voor publiciteit op mijn website.
In de toekomst zal er meer informatie verschijnen over de verschillende mogelijkheden om een plekje op deze site te kunnen huren. Momenteel gebeurt dit op de vernieuwde website enkel in de roterende banners op mijn homepage, oa. naast de rubriek 'Extra Weernieuws'.