Aanhoudend zomers en onstabiel

Ruben - 15/08/2020 - 10:43

Tijdens het weekend blijft het zwoel met maxima ruim boven 25°C. Zaterdag zijn er eerder lokale buien mogelijk, zondag zal het waarschijnlijk op grotere schaal kunnen gaan onweren.

Vanaf maandag wordt het dan even wat minder warm, al blijft de 25 graden toch nog steeds binnen bereik. Mogelijk blijven we er dinsdag net beneden, wat dan ook het einde van de hittegolf zou betekenen. De luchtvochtigheid neemt vanaf maandag ook af, waardoor het bijgevolg veel minder drukkend zal zijn. 

Voor het tweede deel van de week liggen er dan weer kansen om in de buurt van 30 graden uit te komen, maar uit onderstaande temperatuurpluim blijkt dat er mogelijk nog een addertje onder het gras zit. De kans is echter groot dat het zomers blijft, mét echter ook geregeld kans op buien en onweer.

De tendens naar minder warm weer in de loop van het volgende weekend wordt momenteel door alle weermodellen bevestigd. Gezien de termijn kan dit in de loop van de volgende dagen echter altijd nog wat worden bijgesteld.

Pluim 15082020 tt

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen