Diverse modelberekeningen voor zondag 5 juni

Ruben - 05/06/2022 - 08:18

Vandaag, zondag 5 juni, is er kans op intense onweersbuien en grote neerslagsommen. Weercomputers kunnen helaas niet precies inschatten waar en wanneer de buien het hevigst zullen zijn. Ze vertellen ons echter wél welke potentie er in de atmosfeer aanwezig is. En die potentie bestaat vooral uit regionaal overvloedige neerslag. In het slechtste geval kan er vandaag een maandhoeveelheid neerslag vallen. Dat zou vanzelfsprekend tot lokale wateroverlast kunnen leiden. Daarnaast is het opletten voor blikseminslagen. Volgens de allerlaatste weerkaarten blijft de onweersdreiging tot pakweg 20 uur aanwezig. Al zou het best kunnen dat het tegen die tijd regionaal al lange tijd droog is. Op sommige plaatsen valt er mogelijk niet eens 10 liter per vierkante meter.

Bij deze een aantal berekende neerslagsommen tot vanavond laat. Weermodel AROME spant de kroon met lokaal meer dan 70 liter per vierkante meter als gevolg van intense onweershaarden in het tweede deel van de dag. 

Weermodel AROME

Bron: Meteociel.fr
arome 05062022.png

Weermodel Harmonie

Bron; Weerplaza
harmonie 05062022.png

Weermodel ICON-D2

Bron: wetterzentrale.de
icon-d2 05062022.png

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen