Een zachte maar sterk wisselvallige herfstperiode op komst

Ruben - 21/11/2019 - 10:37

Tijdens het weekend van 22 en 23 november blijft het meestal droog, al zou er zaterdagochtend regionaal even wat regen kunnen vallen.
Vanaf maandag wordt het echter sterk wisselvallig, met regelmatig regen of buien. Zo blijkt oa. uit onderstaande neerslagpluim van het Amerikaanse weermodel GFS:

Neerslagpluim GFS vrijdag 21/11

Neerslagpluim 21-11

Het wordt ook wel gevoelig zachter. De nachtvorst zijn we voor minstens een weekje kwijt. Zoals uit onderstaande temperatuurpluim blijkt wordt het verschil tussen dag- en nachttemperatuur klein, wat te maken heeft met de vele wolken die aanwezig zullen zijn.
Uit deze pluim valt echter ook af te leiden dat de verwachting vanaf het laatste weekend van november erg onzeker is. (De blauwe lijn is niet méér waard dan de groene lijntjes). Meer uitleg over de interpretatie en het nut van pluimgrafieken via deze link.

Temperatuurpluim GFS op vrijdag 21/11

Temperatuurpluim gfs 21-11

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen