Grote kans op regen of buien van donderdag tot zaterdag

Ruben - 07/07/2019 - 11:30

Als we op zondagochtend naar de neerslagpluimen kijken, dan valt op hoe de kans op neerslag en de mogelijke neerslaghoeveelheid tussen donderdagochtend en zaterdagavond beduidend is toegenomen.

Waar en hoeveel neerslag er precies zal of zou kunnen vallen gaan we nooit precies weten. Maar bovenstaande pluim geeft dus wel een duidelijke indicatie. Op korte termijn gaan we wél meer duidelijkheid krijgen over hoe intens de buien zouden kunnen worden, al dan niet met randverschijnselen zoals onweer, hagel of windstoten. Ook voor wat betreft de meest gevoelige periode krijgen we op korte termijn een duidelijker beeld.

De timing van de buien zal ook invloed hebben op de hoogte van de temperaturen. Hoe langer de zon kan schijnen, hoe groter de kans dat we vanaf donderdag in de buurt van 25°C uitkomen. Maar een bui zal altijd voor een plotse dip in de temperaturen zorgen. Indien het achter zo'n bui dan weer zonnig wordt zal het verdampende vocht voor een extra zwoel gevoel zorgen.

Uit de temperatuurpluim blijkt dat de maxima vanaf donderdag dagelijks ergens tussen 20 en 27°C verwacht kunnen worden. Momenteel lijken waarden tussen 22 en 25°C het waarschijnlijkst.

Temperatuurpluim 07072019

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen