Maandag zwoel met buiendreiging, daarna langdurig frisser.

Ruben - 22/05/2022 - 12:54

Op basis van de temperatuurpluim van weermodel ECMWF zou het best wel eens kunnen dat maandag 23 mei de warmste dag wordt van de eerstvolgende 10 dagen. Uiteraard is dat niet zeker aangezien er in 10 dagen tijd nog veel kan veranderen op de weerkaarten, maar de trend is momenteel wel gezet.

Maandag kan de temperatuur nog dicht in de buurt van 25°C uitkomen. Daarna wordt het tot het eind van de week moeilijk om de kaap van 20°C te ronden. Dit betekent absoluut niet dat het "slecht" wordt, maar we zullen dus wel een laagje extra kunnen gebruiken wanneer we buiten vertoeven.

Maandag wordt dus de warmste dag maar volgens de laatste weerkaarten ook de dag met de grootste kans op buien. En die buien zouden lokaal wel weer eens een flinke plens water kunnen achterlaten en lokaal gepaard gaan met onweer. De timing is momenteel nog wat onzeker. Volgens sommige weermodellen kunnen er reeds vóór het middaguur lokale buien opduiken en deze zullen dan minder intens zijn dan de buien die ons in de late namiddag bij hogere temperaturen weten te bereiken.

Temperaturen op maandag om 15 uur volgens weermodel Harmonie

Bron: weerplaza.nl

Neerslagsimulatie voor maandag 17 uur volgens weermodel Harmonie

Bron: Weerplaza.nl

Neerslagsimulatie volgens weermodel AROME voor 18 uur

Bron: meteociel.fr

Temperatuurpluim ECMWF op zondagochtend

Bron: weerplaza.nl

NeerslagpLUIM ECMWF OP ZONDAGOCHTEND

Bron: weerplaza.nl