Moeilijke tijd voor de fruitbloesems

Ruben - 24/03/2020 - 18:01

In de nacht naar dinsdag 24 maart heeft het overal in Limburg licht gevroren, en tijdens de nacht naar woensdag en donderdag kan het zelfs nog een graadje kouder worden. Dit terwijl steeds meer fruitbloesems in bloei komen te staan. Tijdens het weekend wordt de kans op vorst vanwege een toename aan bewolking tijdelijk beduidend kleiner, maar vanaf maandag zal het waarschijnlijk weer gaan vriezen. En tegen die tijd zullen er nog véél meer bloesems in volle bloei staan.

Dat het er niet goed uitziet met de minima valt in één oogopslag af te leiden uit de temperatuurpluim van de Europese weercomputer:

Temperatuurpluim 24032020

De trend die uit bovenstaande temperatuurpluim van het Europese weermodel ECMWF valt af te leiden kunnen we ook van de weerkaarten van het Amerikaanse weermodel GFS aflezen.

Minima voor maandagochtend 30 maart

Maandag 3003

Minima voor dinsdagochtend 31 maart

Dinsdag 31032020

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen