Tijdelijk een frisse en droge periode. Vanaf vrijdag zacht en wisselvallig

Ruben - 27/10/2019 - 13:38

Na enkele zeer zachte oktoberdagen is het inmiddels flink afgekoeld. Met maxima zakkend van 12 graden op maandag naar een graad of 9 op woensdag en donderdag kunnen we echter zeker nog niet van een winters weertype spreken. Ook al kan het de komende dagen tot grondvorst of zelfs een graadje nachtvorst komen. Vooral wanneer het voldoende lang helder blijft kunnen de grassprietjes 's ochtends wel eens wit zijn. 

Vanaf vrijdag komt er echter een omschakeling naar een zachter weertype. Vanwege de bewolking zal het dan vooral 's nachts ook gevoelig minder koud worden. Dit valt in één oogopslag af te leiden uit onderstaande temperatuurpluim. De enige onzekerheid situeert zich rond donderdag, vanwege de timing waarop de zachtere lucht onze omgeving zal weten te bereiken.

Temperatuurpluim van zondagochtend:

pluim2710

Het blijft ook tot en met donderdag droog, maar voor vrijdag en zaterdag staat er momenteel weer regelmatig regen op het programma. Ook dit blijkt duidelijk uit de neerslagpluim, welke als doel heeft om zekerheden en onzekerheden op de weerkaarten te ontdekken.

Neerslagpluim van zondagochtend:

Neerslagpluim 27102019

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen