Tot het eind van de week zacht tot zeer zacht en meestal droog

Ruben - 23/10/2021 - 12:02

De weerkaarten en temperatuurpluimen sturen aan op een zachte tot zeer zachte laatste week van oktober. De temperatuur komt in de namiddag geregeld rond of boven 15°C uit. Maandag en dinsdag zou het mogelijk iets minder kunnen zijn, afhankelijk van de bewolkingsgraad. Op woensdag en donderdag zou het echter zomaar een graad of 17 kunnen worden en ook daarna blijven de maxima waarschijnlijk nog enkele dagen boven 15°C uitkomen. De normale maximumtemperatuur voor eind oktober bedraagt 13 a 14°C.

Het blijft ook meestal droog met enkel op maandag en dinsdag mogelijk enkele lokale buien. Voor woensdag en donderdag ziet het er volledig droog uit. Afgaande op de neerslagpluim is ook voor vrijdag de kans op een droge dag nog groot en zou er ten vroegste op zaterdag weer wat regen kunnen vallen.

Temperatuurpluim ECMWF op zaterdagochtend

eps_pluim_tt_06380 231021.png

Voor donderdag zien we momenteel dus nog een marge tussen 15 en 19°C in bovenstaande temperatuurpluim.
Bij voldoende brede opklaringen kan het 's nachts best koud worden.

Vanaf het laatste weekend van de maand zouden de nachten veel zachter worden als gevolg van wolken waaruit mogelijk regen verwacht kan worden:

Neerslagpluim ECMWF op zaterdagochtend

eps_pluim_rr_06380 231021.png

Of het op de laatste dag van de maand en begin november dan ook zo wisselvallig wordt als bovenstaande neerslagpluim doet uitschijnen gaan we nog moeten afwachten. Op een week tijd kan er immers nog veel veranderen op de weerkaarten. 

Lezingen

U kan Ruben Weytjens boeken voor een lezing op uw school, binnen uw bedrijf of voor uw vereniging.

Dit kan dus zowel overdag of 's avonds op weekdagen, maar eventueel ook tijdens het weekend. Ruben geeft lezingen die onder te verdelen zijn in 2 hoofdthema's: “Weer en klimaat” en “Noorderlicht en natuur in het noorden”. De lezingen duren meestal ongeveer 90 minuten, excl. 15 minuten pauze en een vragenrondje.

Overzicht aanbod lezingen