Vanaf donderdag onstabiel met kans op onweer. Zondag even frisser.

Ruben - 21/06/2022 - 10:32

De volgende dagen krijgen we in Limburg weer te maken met een opstoot van warme luchtmassa's. Woensdag komt we rond 28°C uit, donderdag kan er 30°C inzitten.
Vanaf donderdagavond gaan we wél rekening moeten houden met regen- en onweersbuien. Deze kunnen lokaal veel neerslag in korte tijd met zich meebrengen. Ook op vrijdag is dat het geval. Op vrijdag en zaterdag zet de temperatuur een stapje terug naar maxima rond 26 a 27°C. Mits wat meeval zou het zaterdag tot de late avond droog kunnen blijven. Waarschijnlijk volgt er op zondag een frissere dag met eerst veel wolken en vermoedelijk ook regen. De timing wordt echter cruciaal voor de temperaturen die op zondagnamiddag nog bereikt kunnen worden.

De temperatuur- en neerslagpluim van ECMWF waaruit dit alles valt af te leiden:

Temperatuurpluim ECMWF

Bron: Weerplaza

Neerslagpluim ECMWF

Bron: Weerplaza

Beneden vindt u de kaartjes voor zondagnamiddag die bij de rode lijn uit bovenstaande pluimen horen. Hier zien we dus een regenzone die in de loop van de namiddag wegtrekt richting het oosten. Aan de achterzijde verschijnen er opklaringen en kan het aardig opwarmen. Maar tijdens de regenval zal het geen 20 graden zijn. Op deze berekening zit er vanzelfsprekend nog een flinke rek, gezien het feit dat we nog meer dan 5 dagen te gaan hebben. 

Neerslagverwachting ECMWF zondag tussen 11 en 14 uur

Bron: Kachelmannwetter.com
14uzonpp210622.png

Temperatuurverwachting ECMWF zondag om 14 uur

14uzon 21062022.png

Temperatuurverwachting ECMWF zondag om 17 uur

17uzon 210622.png